Legendy se sešly v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Legendy se sešly v Edenu

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Před prvním domácím utkáním nové sezony se konalo Setkání bývalých hráčů Slavie. V sobotu 25. července se tak v hotelu Iris sešli bývalí hráči Slavie, aby při této příležitosti převzali čestné permanentky na novou sezonu. Do Edenu zavítali Jan Lála, Dušan Herda...
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Před prvním domácím utkáním nové sezony se konalo Setkání bývalých hráčů Slavie. V sobotu 25. července se tak v hotelu Iris sešli bývalí hráči Slavie, aby při této příležitosti převzali čestné permanentky na novou sezonu.

Do Edenu zavítali Jan Lála, Dušan Herda, Boby Zlámal, Ivo Lubas, Miroslav Stárek, Jan Andrejkovič, Robert Segmüller, Ivo Ulich, Pavel Novotný a řada dalších.

„Věříme, že se z toho stane tradice a že se každý rok tady spolu budeme vždycky před prvním domácím zápasem setkávat,“ přivítal bývalé hráče červenobílých barev generální ředitel Petr Doležal.

Společně s předsedou představenstva Tomášem Rosenem poté poblahopřáli Janu Andrejkovičovi k jeho pětasedmdesátým narozeninám.

Čestné permanentky dostali všichni žijící bývalí hráči Slavie, kteří za A-mužstvo odehráli minimálně sto zápasů.

„Ve Slavii jsem prožil nádherné roky. Přišel jsem sem v roce 1969 a dvanáct let jsem tady působil jako aktivní hráč, pět let jsme bojovali téměř o titul, ale bohužel to nikdy nevyšlo. Skončili jsme vždycky druzí nebo třetí. Dočkal jsem se, až když jsem dělal ve Slavii maséra a asistenta,“ zavzpomínal bankář Boby Zlámal.

„Je moc dobře, že Slavia takové akce pořádá. V Evropě a v celém fotbalovém světě je zcela běžnou věcí, že kluby udržují kontakt se svými bývalými hráči, pořádají pro ně různé akce a podobně. Vždycky si na těchto setkáních máme co říci. Jen bohužel vypadáme trochu jinak, ale to se nedá nic dělat, to je zkrátka život,“ prohlásil s úsměvem Ivo Lubas.

„Do Slavie jsem přišel v osmadvaceti letech. Mým cílem a snem bylo dostat se do A-mužstva a do základní sestavy. Už jsem byl starší, tak jsme makal, abych se tam probojoval,“ prozradil Robert Segmüller.

Na své kamarády a známé se přišel podívat také velký slávista - zpěvák a autor jedné ze slávistických hymen Standa Procházka, který brzy oslaví devadesáté narozeniny.

Ivo Ulich ale například slávistický dres už zase brzy oblékne a to jako hráč slávistického futsalového týmu. „Už jsme měli první trénink. Pohrozil jsem, že jestli všechny naše tréninky budou tak náročné jako ten první, tak že už nikdy nepřijdu,“ žertoval Ivo Ulich.

Na závěr setkání se všichni přítomní společně vyfotografovali na hrací ploše.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články