Gól Čelůstky přispěl k výhře na Islandu | SK Slavia Praha
Více

Gól Čelůstky přispěl k výhře na Islandu

PRAHA - Čeští fotbalisté do jednadvaceti let vyhráli v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2:0 na Islandu. Branky vstřelili Rabušic a Ondřej Čelůstka...

PRAHA - Čeští fotbalisté do jednadvaceti let vyhráli v kvalifikačním utkání o postup na mistrovství Evropy 2:0 na Islandu.

Branky vstřelili Rabušic a Ondřej Čelůstka. Do základní sestavy se dostali tři slávisté – v obraně spolu nastoupili Marek Suchý, Jan Hošek a Ondřej Čelůstka. V 59. minutě poslal trenér Jakub Dovalil na hřiště i Milana Černého.

Čeští mladíci překonali islandského gólmana až ve druhém poločase. Vedoucí gól české hráče uklidnil a ve zbytku zápasu už soupeře do šancí nepouštěli. Naopak v 79. minutě propadl centrovaný míč skrz klubko těl až k volnému Ondrovi Čelůstkovi, který tvrdou ranou z deseti metrů přidal druhý gól a soupeře definitivně zlomil.

U-21 Island – U-21 ČR 0:2 (0:0)

Branky: 59. Rabušic, 79. Čelůstka

Island: Petursson - Jóhannesson, Eysolfsson, Valgardsson, Ormarsson (66. Finnbogasson) - Bjarnasson, Fridgeirsson (83. Bjorgvinsson) - Vidarsson (72. Fjólusson), Gislason, Gudmundsson - Palsson

Česko: Vaclík - Čelůstka, Hošek, Suchý, Lecjaks - Dočkal, Hořava, Gecov, Vácha (59. Černý) - Rabušic (74.Kozák), Vošahlík (90. Mareček)

ŽK: Gislasson, Vidarsson - Dočkal

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články