V Edenu proběhl další nábor | SK Slavia Praha
Více

V Edenu proběhl další nábor

PRAHA/EDEN – Slávistický fotbal má za sebou další nábor malých talentů, kromě trenérů všech věkových kategorií se ho zúčastnili tradičně i hráči A-týmu, tentokrát Milan Černý a Tomáš Pekhart.

PRAHA/EDEN – Slávistický fotbal má za sebou další nábor malých talentů, kromě trenérů všech věkových kategorií se ho zúčastnili tradičně i hráči A-týmu, tentokrát Milan Černý a Tomáš Pekhart.

 

„Je to velká šance pro všechny kluky, protože odmala jsou tu vedeni profesionálními trenéry, je tu výborné zázemí a podmínky na trénování,“ komentoval nábor Tomáš Pekhart, který začínal s fotbalem v šesti letech. „Poprvé jsem začal kopat do míče v Sušici, kde jsem se narodil, v žákovském věku jsem odešel do Klatov, kde si mě všimla Slavia, do které jsem ve čtrnácti letech přestoupil,“ popsal začátek své kariéry náš útočník.

 

„Žádný nábor jsem nikdy neabsolvoval, v Sušici jsem normálně přišel na trénink a bylo to. Tam brali každého,“ smál se.

 

To Milan Černý zkušenost z náboru má, absolvoval ho totiž ve Slavii. „Na náboru jsem byl v osmi letech. Už si konkrétně nepamatuju, jak to probíhalo. Ale vím, že jsem začínal u pana Karocha a ten mě vlastně naučil hrát fotbal, za to bych mu chtěl poděkovat,“ zmínil svého prvního trenéra. „Nemyslím si, že jsem byl nějak extra šikovný, když jsem přišel na nábor, protože jsem nikdy předtím fotbal nehrál,“ řekl skromně.

 

Petr  K a r o ch ale Milanovy začátky viděl jinak. „Milan byl úplně jiný než ostatní, běhal dvakrát tak rychle a u míče byl desetkrát častěji než ostatní. Bylo vidět, že je pohybově nadaný. Dělal všechno v daleko větší rychlosti než ti ostatní, takže to měl daleko obtížnější. Vzpomínám si na spoustu dobrých fotbalistů, kteří měli například daleko přesnější přihrávky než on, ale nikam to bez toho pohybu nedotáhli,“ komentoval začátky našeho záložníka sekretář mládeže a trenér A-žáků, který pamatuje také příchod Tomáše Pekharta. „Tomáš byl na svůj věk vysoký, ovládal balón, proto si ho trenér vybral. Byl také hodně gólový."

 

Na nábor dohlížel šéftrenér sportovních tříd Miroslav  J í r a. „Dnešního náboru se zúčastnilo 43 dětí, z toho některé děti jsou omluveny např. kvůli nemoci, takže ty dorazí později přímo na tréninky svých věkových kategorií."

 

Hlavním důvodem pro pořádání náboru byla potřeba doplnit nejmladší ročník 2004?

„Přesně tak. Nový tým ročníku 2004 jsme založili na jaře, nábor byl teď směřován k tomu, abychom tento ročník doplnili, ale samozřejmě i vybrali šikovné fotbalisty do dalších týmů.“

 

Objevil se nějaký výrazný fotbalista v těch starších ročnících?

„Neřekl bych, ale pozná se to samozřejmě až později. Když byl někdo šikovný, tak se pozval na trénink, aby se více ukázal.“

 

Náboru se zúčastnili i dva hráči A-týmu, může to těm malým fotbalistům pomoci, třeba když na vlastní oči vidí, kam se to dá dotáhnout?

„Určitě. Jsem rád, že přišli zrovna Milan Černý a Tomáš Pekhart, protože oba prošli mládežnickými týmy ve Slavii, jsou to odchovanci, mají ke klubu vztah od útlého věku. Na žáčcích bylo vidět, jak je to potěšilo, že přišli a podepsali se jim.“

 

Pamatujete si Tomáše nebo Milana z mládežnických kategorií?

„Tomáše Pekharta jsem vedl tři nebo čtyři roky ve výběru Prahy. Spolu s ním tam byl i Tomáš Necid a když jsem ty dva postavil spolu do útoku, tak nebyla otázka, jestli vyhrajeme, ale o kolik vyhrajeme. Byla to pro mě čest je trénovat. Milana jsem nevedl, na jeho fotbalovém růstu má velkou zásluhu kolega Petr Karoch, ale jsem samozřejmě rád, že to dotáhl takhle daleko.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články