Slávisty přivítal v Janově liják | SK Slavia Praha
Více

Slávisty přivítal v Janově liják

JANOV – Jednu hodinu dvacet minut, zhruba tak dlouho trval let slávistické výpravy do italského Janova. Na rozdíl od úmorného vedra...
JANOV – Jednu hodinu dvacet minut, zhruba tak dlouho trval let slávistické výpravy do italského Janova. Na rozdíl od úmorného vedra v Bělehradě je na Azurovém pobřeží přivítala mlha a vytrvalý déšť. Z letiště, které pyšně nese jméno zdejšího nejslavnějšího rodáka Kryštofa Kolumba, se výprava přesunula do hotelu poblíž centra města.

Do Janova dorazilo celkem sedmnáct hráčů, což znamená, že jedno místo na lavičce sešívaných zůstane pro čtvrteční zápas dokonce volné. Nejnovější položkou na marodce Slavie je Stanislav Vlček, který má ze zápasu s Libercem zraněný sval. „V úterý Standa zkoušel trénovat, ale trénink nedokončil, zranění má ze zápasu s Libercem. Ve středu ráno se podrobil lékařskému vyšetření, se Slavií do Janova neodcestoval,“ uvedl ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

Dalšími hráči, kteří zůstali v Čechách, jsou Jaroslav Černý, jehož zranění kolena ze zápasu se Slováckem je vážnější, než se původně čekalo, jeho jmenovec Milan Černý, který má zraněný kotník z utkání reprezentace a dlouhodobí „členové“ seznamu zraněných Pekhart a Šmicer. Letenku dostalo brankářské duo Vaniak – Romanovs, doma tentokráte zůstal Jan Hanuš.

„Janov má v sestavě určitě velká jména, ale hlavně jsou spolu už dlouhou dobu, to je jejich velkou devízou,“ potvrdil na letišti novinářům Matej Krajčík, který byl osloven jako expert na italský fotbal.

„Musíme být trpěliví. Italové to nebudou nijak nakopávat, nebudou zbytečně posílat dlouhé centry do vápna. Budou držet míč, budou nebezpeční v poziční hře. Musíme být důslední v obranné fázi a chodit hodně rychle dopředu. Oni se jinak klidně v šesti hráčích seřadí v obraně a bylo by hrozně těžké dobývat jejich branku,“ dodával obránce, který působil v italském týmu Regina Calcio.

Pozornost médií se na pražském letišti obrátila i na Ondřeje Čelůstku, který v úterý úspěšně absolvoval maturitní zkoušku na Střední průmyslové škole polytechnické ve Zlíně. „Teoretickou část jsem si odbyl už na jaře, ale praktickou jsem si musel opravovat teď v září,“ prozradil slávistický obránce. „Musím se přiznat, že jsem byl hodně nervózní. Určitě víc, než před fotbalovým zápasem, jít do zápasu, to je zábava.“

„Jestli budu takhle nervózní i ve čtvrtek před zápasem? To nevím, zeptejte se mě po něm, ale doufám, že ne,“ dodával s úsměvem Čelůstka.

Zvláštní zážitek měl během letu Láďa Volešák, obsluhovala jej totiž jeho vlastní sestra Kristýna, která byla jednou z členek pohledné posádky letadla.

Slávisty čeká tradiční předzápasová tisková konference a trénink. Dnes od 17:30 na stadionu Luigi Ferraris.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články