Tiskovka pod historickými freskami | SK Slavia Praha
Více

Tiskovka pod historickými freskami

JANOV – Tisková konference a trénink CFC Genoa se uskutečniliy v tréninkovém centru Gianlucca Signoriniho (původně pojmenovaném po papeži Piu XII., současné jméno nese po bývalém kapitánovi janovského celku)...
JANOV – Tisková konference a trénink CFC Genoa se uskutečniliy v tréninkovém centru Gianlucca Signoriniho (původně pojmenovaném po papeži Piu XII., současné jméno nese po bývalém kapitánovi janovského celku).

Budova, ve které se nacházejí kanceláře klubu a tiskové středisko, pochází až z 15. století, stropy všech místností bývalého královského letohrádku jsou zdobeny nádhernými freskami a prohlídka celého areálu, kterou českým novinářům poskytl tiskový mluvčí CFC, by se dala přirovnat k prohlídce hradu či zámku.

Tiskový mluvčí janovských se nejprve všem českým novinářům omluvil za špatné počasí, které je v Janově přivítalo, a poté už došlo na fotbalová témata. V sestavě domácích budou chybět Jurič a Biavo.

První jmenovaný si přivezl zranění ze srazu chorvatské reprezentace, druhý pyká za žluté karty. „Jsou to velice důležití hráči, i bez nich jsme ale schopni hrát velice dobře, to už jsme několikrát prokázali,“ nepřipouští si nějaké potíže trenér CFC Janov Gian Piero Gasperini.

„Není jednoduché vysvětlit filosofii mého tréninku. Nejlepší by bylo podívat se, jak Janov hraje, jaké jsou tréninky. Jsme velmi kompaktní tým, držíme při sobě.“

„Cílem bylo postoupit do Evropské ligy, to se podařilo. Vůbec jsem ale nečekal, že se podaří takový vstup do italské domácí soutěže. Jsme ale teprve na začátku, ještě se uvidí. Evropská liga je strašně důležitá, hrajeme v evropských soutěžích po dlouhé době. Chceme se ukázat v tom nejlepším světle,“ pokračoval trenér domácího celku.

„Crespo v posledních sezonách moc nehrál, ale přišel do Janova s velkým nadšením, věřím, že se dobře zapojí,“ komentoval Gasperini svou hvězdnou posilu.

„Je vidět nadšení celého města, které nám hodně pomáhá. Uvidíme, jak bude pokračovat s postupujícím časem. Teď by se dalo říct, že FC Janov pomáhá městu a lidé ve městě pomáhají FC Janov.“

„Nevím jak hráči, ale já si Tomáše Skuhravého velice dobře pamatuji,“ reagoval trenér na dotaz ohledně bývalého českého reprezentanta. „Žije tady ve městě. Občas přijde na trénink, je s klubem v kontaktu.“

„Není vůbec nic jisté, ani naše vítězství. Dosavadní zápasy jsme sice vyhráli, ale výsledek může být jakýkoli. Vždy se hraje jen jeden jednotlivý zápas. Já samozřejmě ve vítězství doufám. Sestavu jsem ale ještě neřekl ani hráčům, neřeknu ji tedy ani novinářům,“ s úsměvem ale razantně odpověděl na dotaz jednoho z novinářů.

„Kdo je favoritem, se uvidí až po zápase. Janov jde do skupiny ze čtvrtého koše, Slavia ze třetího, papírově by tedy favoritem mohli být pražané,“ dodával ještě.

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články