Slávisté trénovali v Janově | SK Slavia Praha
Více

Slávisté trénovali v Janově

JANOV – Tiskovou konferenci a tradiční předzápasový trénink absolvovala Slavia na stadionu Luigi Ferraris. Krátce před osmnáctou hodinou hráči vyběhli na výborně vypadající trávník stadionu pro více než třicet tisíc fanoušků...
JANOV – Tiskovou konferenci a tradiční předzápasový trénink absolvovala Slavia na stadionu Luigi Ferraris. Krátce před osmnáctou hodinou hráči vyběhli na výborně vypadající trávník stadionu pro více než třicet tisíc fanoušků. Návštěvu na zítřejší zápas odhadují místní přibližně na dvacet tisíc diváků.

„Touhle otázkou jsi mě trochu zaskočil,“ reagoval trenér Karel Jarolím s úsměvem na informaci Ondřeje Zlámala, že trenér domácích považuje Slavii za favorita zápasu. „Rozhodně favority nejsme, i když byl Janov nalosován až ze čtvrtého koše. Samozřejmě bych byl rád, kdybychom v zápase jako favorité hráli a uhráli dobrý výsledek. Janov ale hraje ve výborné formě a je to velmi kvalitní mužstvo. Ukázali to už loni, kdy jsem je také několikrát viděl.“

„Určitě bych si tady dokázal vybrat hráče pro svůj tým,“ odpovídal Jarolím na otázku jednoho z italských novinářů, co ho na současném týmu Janova nejvíce upoutalo. „Hrají na italský tým docela nezvykle. Rozestavení 3 – 4 – 3, hodně variabilní, časté prolínání řad. Musíme na to reagovat a nedat jim příliš prostoru. Nerad bych mluvil o taktice, soustředíme se nejen na obrannou činnost. Bylo by naivní prozrazovat, jak se zítra budeme snažit hrát.“

A byl by trenér Jarolím spokojený s remízou?

 

„Do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát. Respektujeme ale zároveň sílu soupeře. K tomu se můžu vyjádřit podle toho, jak bude utkání probíhat. Poslední utkání v Liberci jsme hráli venku, uhráli remízu, ale určitě to vzhledem k průběhu zápasu byla ztráta. Budeme se snažit Janovu zápas znepříjemnit a potrápit je,“ zakončil kouč Slavie.

Porovnání české a italské nejvyšší soutěže – to byl úkol pro muže, jenž si obě soutěže zahrál, pro Tijaniho Belaida.

„Hra je samozřejmě v obou zemích hodně odlišná, v Itálii hrají mužstva o poznání více takticky. Kdyby měl Janov hrát v Čechách, určitě by se ale bez problému držel na předních pozicích,“ sdělil své poznatky exmilánský záložník.

„V současné době jsem 100% slávista. Klub mě koupil, Milán je už za mnou. Italská liga je ale jedna z nejlepších v Evropě a chtěl bych se do ní někdy vrátit,“ prozradil Belaid perfektní italštinou.

Trenéra Jarolíma jsme se ještě zeptali na novinku, kterou UEFA zkouší v evropské lize od letošní sezony, na brankové rozhodčí.

„Na pátého a šestého rozhodčího jsem hodně zvědavý. Sporné situace ve vápně nastávají poměrně často. Brankoví rozhodčí by je měli ohlídat.“

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články