Tafatův hattrick porazil Liberec | SK Slavia Praha
Více

Tafatův hattrick porazil Liberec

PRAHA/STRAHOV – Slávistické béčko porazilo ve vloženém kole na Strahově rezervu Liberce, hattrickem se blýskl útočník Tafat.

PRAHA/STRAHOV – Slávistické béčko porazilo ve vloženém kole na Strahově rezervu Liberce, hattrickem se blýskl útočník Tafat.

 

Do první větší šance utkání se dostali hosté, rána Kesnera ze třiceti metrů směřovala do šibenice, Hanuš ji konečky prstů vyrazil na roh. Naopak Slavii se podařilo ze své první šance skórovat, Toleski prostrčil míč na Tafata, který nadvakrát překonal hostujícího gólmana.

 

V 18. minutě bylo ale po zmatcích v obraně červenobílých vyrovnáno, přesně k tyči zamířil Jakubek. Slavia se snažila rychle zvrátit skóre opět na svou stranu, Koreš ale z rohu malého vápna minul.

 

Slávisté vstoupili do druhého poločasu aktivněji než do prvního a již po pěti minutách se radovali – po Korešově rohu se hlavou trefil Tafat. I hosté zahrozili po rohovém kopu, v 70. minutě Smetana ale mířil nad.

 

Hned z následujícího útoku dovršil Libor Tafat svůj hattrick, po přiťuknutí Toleskiho přeloboval brankáře Liberce.

 

„Liberec přijel v oslabené sestavě, protože hrál pohárové utkání, o to to ale bývá těžší, kluci o to více bojují,“ začal hodnocení utkání trenér Miroslav Janů.

 

„První poločas nebyl z naší strany dobrý, byl plný nepřesností. Asi se projevila únava z nedělního utkání, ale i tak jsme se dostali do vedení. Myslel jsem si, že to bude v pořádku, ale v zápětí po chybě obrany soupeř vyrovnal,“ řekl k první půli.

 

„O přestávce jsme udělali změny v rozestavení, projevilo se to, druhá půle byla slušná. Třikrát se prosadil Tafat, takže pozitiva na utkání určitě najdeme, ale celkově byla k vidění neurovnaná hra a velké množství nevynucených chyb, zbytečně jsme ztráceli míče. Měli jsme i další šance, ale brankář je buďto chytil, nebo jsme je špatně vyřešili. Mohli jsme přidat tři nebo čtyři branky,“ nebyl spokojen.

 

„Máme tři body, za což jsem moc rád, protože není jednoduché vyhrát dva domácí zápasy v řadě. Teď nás v sobotu čeká těžký zápas v Ovčárech, musíme se na to zregenerovat a připravit,“ zakončil.

 

Slavia B – Liberec B 3:1 (1:1)

Branky: 13., 51. a 71. Tafat – 18. Jakubek

Slavia: Hanuš – Kolařík (52. Dens), Zieris, Čmovš, Starý – Toleski (73. Milutinovič), Šimeček, Vaněk, Koreš – Vyhnal (46. Gulajev), Tafat

ŽK: Dens

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články