Slavia veze z Kladna vítězství | SK Slavia Praha
Více

Slavia veze z Kladna vítězství

KLADNO - V rámci 11. kola Gambrinus ligy se Slavia utkala s domácím Kladnem. Útočný fotbal na obě strany nakonec zvládla Slavia a díky dvěma brankám...
KLADNO - V rámci 11. kola Gambrinus ligy se Slavia utkala proti domácímu Kladnu. Útočný fotbal na obě strany nakonec zvládla Slavia a díky dvěma brankám Riste Naumova si odváží 3 body za výhru 2:0.

Slavia vstoupila do utkání velice aktivně a hned po 14 minutách byla odměněna vedoucí brankou - po centru Adama Hlouška se hlavičkou prosadil Riste Naumov.

Do šancí se do konce první půle dostaly oba týmy, gólmani Romanovs a Pavlík za sebe ale balon nepustili.

Ve druhém poločase se v 78. minutě prosadil znovu Riste Naumov a poslal tak Slavii do dvoubrankového vedení, které si slávisté pohlídali.

V úplném závěru utkání se po skrumáži v pokutovém území zranil Deniss Romanovs, lékaři ho dlouho ošetřovali na hrací ploše a poté byl slávisitcký gólman převezen sanitkou do nemocnice.

„Před utkáním jsme udělali nějaké změny v sestavě, chtěli jsme nechat Kladnu více prostoru ve středu hřiště a vycházet z bloku a zkoušet rychlé protiútoky. Nakonec jedna taková akce přinesla vedoucí branku, po přestávce jsme mohli zvýšit, ale Naumov svoji šanci nevyužil. Nakonec jsme ale přidali druhý gól, je to v naší situaci velice důležité vítězství," uvedl trenér Karel Jarolím.

„Mrzí mě zranění Denisse Romanovse, který si v utkání vedl velice dobře," pochválil lotyšského gólmana.

"Slavii můžeme porazit, ale nikoliv porážet. Když šla do vedení, utkání se změnilo, museli jsme dobývat obranu, nemáme tolik technických hráčů na to, abychom skóre srovnali. Soupeři gratuluji ke třem bodům, " uvedl trenér Kladna Martin Hřídel.

„Deniss Romanovs utrpěl tržné rány na hlavě a měl pohmožděnou páteř. Na hřišti byl při vědomí, naši lékaři ale nechtěli vzhledem k povaze jeho zranění nic riskovat, proto byl odvezen sanitkou přímo z hřiště do střešovické nemocnice, kde absolvuje všechna vyšetření," uvedl ředitel slávistické komunikace Ondřej Zlámal.

Kladno - Slavia 0:2 ( 0:1 )
Branky:
14., 78. Naumov
Slavia: Romanovs (90.Vaniak) - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Janda, Belaid (67.Grajciar), Trapp, Hloušek - Naumov, Šenkeřík (78.Vlček)
Kladno: Pavlík - Mráz, Gross, Procházka, Hajník - Bartoš, Strnad (77.Cigánek), Szabo, Zoubele, Tatanašvili (59.Šilhan) - Klinka (72.Holub)
ŽK: Gross, Szabo, Šilhan - Čelůstka

Utkání jsme sledovali online.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články