Riste Naumov dal Kladnu opět dva góly | SK Slavia Praha
Více

Riste Naumov dal Kladnu opět dva góly

KLADNO – Kladno se zřejmě stane oblíbeným soupeřem Riste Naumova. V zápase 11. kola Gambrinus ligy zařídil výhru Slavie dvěma góly právě makedonský útočník. Po svém příchodu do Slavie si tak připsal své první ligové trefy.

KLADNO – Kladno se zřejmě stane oblíbeným soupeřem Riste Naumova. V zápase 11. kola Gambrinus ligy zařídil výhru Slavie dvěma góly právě makedonský útočník. Po svém příchodu do Slavie si tak připsal své první ligové trefy.

Proti Kladnu se Riste Naumovovi dařilo i v bývalém působišti. V dubnu také proti Kladnu dvakrát skóroval a zařídil tak Viktorii Žižkov bod za remízu.

„Dlouho jsem ve Slavii čekal na první gól. Jsem velice šťastný, byl to pro nás hodně důležitý zápas a také velice důležité body,“ vyprávěl po zápase Riste Naumov.

Kdy jste dal naposledy dva góly?

„Naposledy jsem dal dva góly právě proti Kladnu, když jsem ještě hrál ve Viktorce Žižkov.“

Myslíte si, že tato pozitivní bilance proti Kladnu se podepsala na tom, že jste nastoupil v základní sestavě?

„To si nemyslím, ale na to se musíte spíše zeptat trenéra.“

Můžete popsat oba dva vaše góly?

„První gól padl po velice pěkné přihrávce od Adama Hlouška, všiml jsem si, že jejich gólman není na lajně, takže jsem míč trefil hlavou. U druhého gólu jsem jenom sledoval balon, nakonec jsem u něj byl sám, takže to nebylo tak obtížné skórovat.“

Vybavil se vám ten jarní zápas na Žižkově, kdy jste z 0:2 srovnal pro váš tým na 2:2?

„Ano, vybavilo se mi to. Chtěl jsem to samozřejmě zopakovat a nakonec se mi to vyplnilo, takže jsem za to velice rád.“

Myslíte si, že jste si těmito góly získal místo v základní sestavě?

„Já budu dělat v každém zápase maximum pro to, abych tento výkon zopakoval a abych střílel branky. Dneska bylo nejdůležitější to, že jsme vyhráli. Není důležité, kdo ty branky nakonec dá, ale že jsme získali tři body.“

Máte ránu na pravém uchu. Co se vám stalo?

„Dostal jsem loktem do ucha. Mám tam dezinfekci, sešívané to naštěstí nemám.“

Neuvažoval jste o střídání?

„Ne, cítil jsem, že mohu hrát, tak nebyl důvod.“

Můžete popsat tu situaci, při které se zranil Deniss Romanovs?

„Nejsem si úplně jistý, protože jsem byl jako útočník dost daleko. Ale myslím si, že jeden z kladenských hráčů ho trefil do hlavy kopačkou. Samozřejmě že nás to všechny ovlivnilo. Deniss je výborný brankář, věřím, že bude co nejdříve v pořádku.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články