Slavia podala protest | SK Slavia Praha
Více

Slavia podala protest

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slavia podala ke Komisi rozhodčích ČMFS protest proti výkonu hlavního rozhodčího Libora Kovaříka v zápase SK Slavia Praha - Sigma Olomouc.
EDEN/SYNOT TIP ARENA - Slavia podala ke Komisi rozhodčích ČMFS protest proti výkonu hlavního rozhodčího Libora Kovaříka v zápase SK Slavia Praha - Sigma Olomouc.

Slavia požádala komisi rozhodčích, aby zhlédla a vyhodnotila dvě situace, které měly bezprostřední vliv na vývoj a výsledek utkání.

Prvním momentem je situace v závěru prvního poločasu, kdy hráč hostujícího týmu Janotka zmařil držením za dres v nepřerušené hře průnik Adama Hlouška, který měl zjevnou možnost dosáhnout branky. Rozhodčí Kovařík nepotrestal tento zákrok červenou kartou, ale hráče Sigmy pouze napomenul.

Druhým výrazným ovlivněním výsledku zápasu bylo nenařízení pokutového kopu a neudělení červené karty Pavlu Dreksovi v 89. minutě, kdy hostující hráč zjevně zabránil dosažení branky tím, že zahrál v pokutovém území rukou.


Slavia dále ve své stížnosti vyjádřila podiv nad tím, že komise rozhodčích nezaujala stanovisko k chybným rozhodnutím, kterých se na obou stranách dopustil rozhodčí Jiří Jech v utkání desátého kola SK Slavia Praha - AC Sparta Praha, a neplánuje jeho výkon v tomto utkání řešit.

Taková situace vyvolává dojem, že komise rozhodčích řeší pouze chybná rozhodnutí, proti kterým kluby podávají stížnosti. Právě tato skutečnost také vedla k podání protestu proti výkonu Libora Kovaříka.

Ve čtvrtek vydala Komise rozhodčích ČMFS následující zprávu:

Komise rozhodčích ve čtvrtek 29. října 2009 hodnotila 11. a 12. kolo Gambrinus ligy a 12. a 13. kolo. 2. ligy.

Komise zhlédla a vyhodnotila všechna odehraná utkání těchto kol. Obdržela protest SK Slavia Praha-fotbal,a.s. proti řízení utkání 12. kola Gambrinus ligy Slavia Praha – Sigma Olomouc (č.ut. A1A1203), hraného 26. řína 2009, rozhodčí Libor Kovařík.

Klub podal protest na dva momenty: situace ve 45. minutě utkání: komise vyhodnotila, že rozhodčí chybně posoudil situaci, jednalo se o zmaření zjevné brankové příležitosti a hráč Olomouce měl být vyloučen.

Situace v 89 minutě utkání: situace na brankové čáře hostí, podle dostupných záznamů rozhodčí postupoval správně, nejednalo se o hraní rukou.

Protestu bylo tedy částečně vyhověno a rozhodčímu Liboru Kovaříkovi byla omezena delegace na dvě utkání Gambrinus ligy a 2. ligy.

Dále klub ve svém protestu uvedl připomínku, že se komise nezabývala výkonem a stanoviskem k utkání 10. kola Gambrinus ligy SK Slavia Praha – AC Sparta Praha, rozhodčí Jech.

Toto se nezakládá na pravdě, protože komise hodnotila toto utkání jako všechna ostatní utkání Gambrinus ligy a 2. ligy a konstatovala, že se rozhodčí dopustil chyb na obou stranách. Toto také zhodnotil delegát utkání ve své zprávě a vůči rozhodčímu komise zaujala vnitřní opatření. Slavia doložila svůj protest příslušnými videozáznamy.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články