Slavia podlehla Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Slavia podlehla Příbrami

PŘÍBRAM - Slavia se utkala v dalším kole Gambrinus ligy s Příbramí. 13. kolo jí ale štěstí nepřineslo a i přes velkou převahu slávisté podlehli domácím 1:0. Sešívaní začali utkání aktivněji, získávali převahu a zahrávali velké množství rohových kopů.
PŘÍBRAM - Slavia se utkala v dalším kole Gambrinus ligy s Příbramí. 13. kolo jí ale štěstí nepřineslo a i přes velkou převahu slávisté podlehli domácím 1:0.

Sešívaní začali utkání aktivněji, získávali převahu a zahrávali velké množství rohových kopů. Domácí se ale dokázali ubránit a vypracovali si první velkou šanci utkání. Ve 30. minutě postupoval na Vaniaka Pleško, svoji střelu ale poslal metr nad břevno.

Poté přišla střelecká příležitost Trappa, která skončila jen kousek nad břevnem a hlavička Naumova, kterou konečky prstů zachraňoval domácí brankář Krbeček.

Ve druhé půli měla Slavia velké šance, branky z nich ale nepadly. Naumov ve vápně nadvakrát míč do sítě nedostal. Po centru Šmicera hlavičkoval Hloušek těsně nad.

V 75. minutě padla jediná branka utkání. Pleško se dostal na pravé straně ke dvěma centrům za sebou a našel ve vápně Plašila, který z několika kroků poslal míč do sítě.

Slavia toužila alespoň po vyrovnání, hra na polovině soupeře ale ke kýžené brance nevedla. Utkání se slávistům nepovedlo a tak nakonec s Přibramí o branku prohráli.

„Těžko se mi zápas hodnotí, dostáváme se sami do velice špatné situace. Chtěli jsme překonat bránícího soupeře, ale to se nám po celou dobu nepodařilo, navíc jsme inkasovali branku. Závěr jsme už dohrávali v křeči, bez gólu těžko můžeme pomýšlet na vítězství," řekl po utkání trenér Karel Jarolím.

„Při zakončení se hráči musí uklidnit a řešit situace s větším důrazem, měli jsme snad třináct rohových kopů, ale po žádném jsme se nedokázali prosadit," dodal zklamaný trenér.

„Je to pro nás velice cenné vítězství, šli jsme do zápasu po třech porážkách, čekal nás silný soupeř. Měli jsme nadějné situace už před vstřelenou brankou, ale hráči je dobře nevyřešili," řekl ve svém hodnocení trenér domácích Karol Marko.

Příbram - Slavia 1:0 (0:0)
Branky:
75.Plašil
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Grajciar (74.Belaid), Ragued (46.Šmicer), Trapp, Skácel - Hloušek, Naumov (65. Šenkeřík)
Příbram: Krbeček - Plašil, Štochl, Nohýnek, Pleško (82.Hušbauer) - Klesa, Dort (63.Da Silva), Videgia, Tarczal, Šmejkal (71.Pilík) - Huňa
ŽK: Klesa, Pleško

Utkání jsme sledovali online.

 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články