Kalendář a diář Sešívaní 2010 | SK Slavia Praha
Více

Kalendář a diář Sešívaní 2010

Na recepci Slavie, v předprodeji a FANzone
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Na VIP recepci Slavie a na pokladnách v Synot Tip Areně v Edenu je v prodeji slávistický kalendář na rok 2010. Jeho název je velmi příznačný – Sešívaní 2010. Každý měsíc reprezentuje jeden hráč, ale fanoušci si mohou sami „sešít“ své vlastní oblíbence.

Kalendář je totiž rozpůlen na dvě části, fanoušci si tak mohou k pravé polovině tváře Adama Hlouška například navolit levou půlku tváře Mateje Krajčíka, Martina Vaniaka, Zdeňka Šenkeříka či dalších hráčů. Autorem fotografií je klubový fotograf Martin Malý. Kalendář se nyní prodává za 200 korun (původní cena 350 korun).

Pokud si chcete plánovat svůj nový rok 2010 v sešívaných barvách, pak máte možnost si pořídit slávistický diář, který se stejně jako kalendář jmenuje Sešívaní 2010. Fotografie mají stejný motiv jako v kalendáři a navíc v nich najdete ty, na které při výběru kalendáře místo nezbylo.

Plánovací diář nyní stojí 100 korun (původní cena 150 korun). Diáře jsou v prodeji na VIP recepci Slavie v Synot Tip Areně v Edenu a v prodejně FANzone.

Jak vznikaly fotografie do kalendáře a diáře

„Před několika lety jsme sešívali hráče a fanoušky, nyní jsme se rozhodli sešít půlky obličejů našich hráčů, popěvek sešívaní, sešívaní zní z ochozů téměř při každém zápase, chtěli jsme v tomto duchu udělat i nový kalendář,“ vysvětluje kreativní ředitel firmy Young and Rubicam Praha Miroslav Pomikal.

Samotné focení jednoho hráče trvalo pár minut, záleželo na mimických schopnostech jednotlivých hráčů. Nejprve přišla na řadu vizážistka, která na obličejích zakryla drobné nedostatky. „Šenky, na to tvé čelo padne celý pudr,“ utahovali si spoluhráči ze Zdeňka Šenkeříka.

Poté už nastoupil fotograf Martin Malý s autorem projektu Miroslavem Pomikalem a začali udílet pokyny.

Každý hráč musel předvést několik výrazů: solidní (jako na fotografii na občanský průkaz nebo pas), drsný (jako zabiják), nafouknutá ryba, vyplazený jazyk (jako Rolling Stones), mrknutí jedním okem a libovolná grimasa. Marek Suchý předvedl jako bonus výraz svůdníka, což vzbudilo u jeho spoluhráčů velkou odezvu.

Další zajímavosti z fotografování kalendáře a diáře

- výraz mrknutí jedním okem (jedno oko zavřené, druhé otevřené) nebyl nakonec realizován, protože nikdo z přítomných hráčů a trenérů nebyl schopen tento výraz předvést

 

- největší talent na grimasy prokázali asistent trenéra Pavel Řehák a brankáři Martin Vaniak a Deniss Romanovs

- nejvíce se naopak fotograf „nadřel“ s Rudolfem Skácelem, kterému se do grimas příliš nechtělo

- kromě obličeje Zdeňka Šenkeříka použila vizážistka jen malé množství make-upu a pudru příliš práce neměli ani grafici se závěrečnými retušemi, obličeje hráčů tak neprošly žádnými většími úpravami

- Tijani Belaid byl schopen předvést pouze jednu konstantní grimasu - usmívající se obličej. Po několika marných pokusech pohled alias zabiják tvůrci kalendáře vzdali

- nejuniverzálnější hlavu, která pasovala ke všem spuluhráčům, má podle grafiků obránce David Hubáček

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články