Vítězně zakončený ligový podzim | SK Slavia Praha
Více

Vítězně zakončený ligový podzim

EDEN/SYNOT TIP ARENA – „Zápasem jednoho muže“ nazval nedělní utkání 16. kola Gambrinus ligy hlasatel na stadionu v Edenu. Tím jedním mužem myslel Rudolfa Skácela. „Rudy“ se v sešívaném dresu trefil po více než šesti letech, a to dokonce hned třikrát!
EDEN/SYNOT TIP ARENA – „Zápasem jednoho muže“ nazval nedělní utkání 16. kola Gambrinus ligy hlasatel na stadionu v Edenu. Tím jedním mužem myslel Rudolfa Skácela. „Rudy“ se v sešívaném dresu trefil po více než šesti letech, a to dokonce hned třikrát!

Jako první se ale radovali hosté. Už po pěti minutách hry nedokázala naše obrana oddělit od míče Tomáše Doška, ten na velkém vápně přiťukl Poláchovi a brněnský kapitán nedal střelou k tyči Romanovsovi šanci.

Slavia ale dokázala ještě do přestávky otočit. V 31. minutě tvrdou střelou z malého vápna propálil Bureše Rudolf Skácel, byl to jeho první gól v červenobílém dresu od srpna 2003. Stejný hráč se z téměř totožného místa prosadil ještě ve 42. minutě, i když jeho střelu lehce tečoval obránce Michna.

Slavia měla více ze hry a definitivní rozhodnutí přišlo ve 48. minutě. Jak Rudolf Skácel slíbil po pohárovém utkání s Karvinou, kdy trefil dvakrát tyč, góly si opravdu schoval na neděli. Napřáhl z 23 metrů, levačkou zakroutil míč přesně k tyči a završil tak svůj hattrick.

Zbylých čtyřicet minut se zápas prakticky dohrával. Slavia kontrolovala hru a Brno se nedokázalo vzchopit a pokusit se výsledek otočit. Poslední ligový podzimní zápas tak pro sešívané dopadl dobře, po více jak dvou měsících v Edenu vyhráli, Brno porazili 3:1.

„Nevstoupili jsme do utkání dobře, po našem zaváhání jsme nabídli soupeři gól, působili jsme dost nejistě. To, čeho jsme se dopustili před první brankou, bylo dost naivní,“ začal svůj komentář k utkání trenér Slavie Karel Jarolím.

„Hráči pak zvýšili aktivitu, byli v pohybu, dostali jsme se z toho do nebezpečných situací a naštěstí se nám podařilo zápas ještě do poločasu otočit. Vzhledem k průběhu zápasu je tohle vítězství pro nás velmi důležité.“

„Ztráta osm bodů na vedoucí týmy je hodně. Nerad bych se pouštěl do nějakých spekulací, my jsme třeba mívali víc a nakonec jsme se ještě strachovali. Nejvíc mě na podzimních ztrátách mrzí asi domácí zápas s Olomoucí, tam jsme lacině inkasovali, měli jsme navíc smůlu v zakončení. Potom zápas v Liberci, kde jsme měli jasně navrch, ale tři body jsme stejně nepřivezli. Mrzí mě ale samozřejmě všechny ztráty,“ hodnotil trenér Jarolím podzimní ligovou sezonu.

Slávistický kouč se vyjádřil i k výkonu Rudolfa Skácela: „Byl bych rád, kdyby Rudolf Skácel pokračoval ve svém působení ve Slavii. Dnes dal tři góly, i v minulých zápasech byl hodně vidět.“

„Věřím, že se nám podaří udržet v týmu koncentraci. I loni jsme dohrávali sezonu v Poháru UEFA na Ajaxu a ten zápas se nám povedl,“ zakončil trenér Slavie.

„Všichni asi viděli, že Slavia vyhrála zaslouženě. My sice vstřelili gól, pak nás ale Slavia dostala pod tlak. Ne že by si vytvářela nějaké velké šance, ale létaly nebezpečné centry. Na můj vkus jsme dostali ke konci poločasu dva laciné góly,“ řekl k utkání trenér Brna Miroslav Beránek.

„Po poločase jsme chtěli zabrat, věděli jsme, že Slavia nebude v klidu, když bude vést jenom o jeden gól. Po vlastní chybě jsme ale znovu inkasovali,“ dodával Beránek.

SK Slavia Praha – 1.FC Brno 3:1 (2:1)
Branky: 31.,42.,48. Skácel - 5. Polách
Slavia: Romanovs - Krajčík, Suchý, Čelůstka, Hubáček (84.Trubila) - Grajciar, Ragued, Skácel, Vaněk (63. Belaid) – Šenkeřík (77. Vlček), Hloušek
Brno: Bureš - Križko, Dvorník, Jílek, Čoupek (46. Červinek)- Michna (79. Smutný), Dostálek, Mareček, Rabušic (57. Lira) - Polách - Došek
ŽK: Skácel - Križko, Jílek
Diváci: 7 629


Utkání jsme sledovali online.

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články