D-dorost prohrál v Sezimově Ústí | SK Slavia Praha
Více

D-dorost prohrál v Sezimově Ústí

PRAHA – D-dorost prohrál v Sezimově Ústí, následně porazil v předehrávce 25. kola Most vysoko 5:0.

PRAHA – D-dorost prohrál v Sezimově Ústí, následně porazil v předehrávce 25. kola Most vysoko 5:0.

 

Na půdě nováčka české dorostenecké ligy se hrálo na umělé trávě. Od počátku jsme se prezentovali útočnou hrou a vytvářeli si mnoho šancí, avšak žádná z našich akcí a střel neskončila v síti domácích. Ti se zmohli jen na zakopávání míčů do lesa, a tak se po většinu utkání jen běhalo pro míče do zámezí. Jak to však v takových utkáních bývá, o výsledku rozhoduje náhodná branka. Při ojedinělé akci domácích v 64. minutě zahrál náš stoper hlavičkou malou domů. Náš vybíhající brankář však na míč úplně nedosáhl a dobíhající útočník domácích umístil míč na naší prázdné branky.

 

V závěru utkání jsme hráli na tři obránce ve snaze otočit výsledek, ale v poslední minutě utkání uzavřeli domácí z rychlého brejku skóre utkání na 2:0. Naši hráči přistoupili k utkání s vidinou snadného vítězství, a to se nám nevyplatilo.Vypracovali jsme si mnoho brankových příležitostí, minimálně na pět branek, ale žádnou jsme nedokázali proměnit. Domácí vyhráli naprosto nezaslouženě, neboť po celé utkání  předváděli hru, která neměla s dorosteneckým ligovým fotbalem nic společného.

 

D-dorost: Spartak Sezimovo Ústí - Slavia 2:0 (0:0)

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Nikolas Salašovič, Karel Charvát, Daniel Bady (63. Jakub Šonka) – David Červený, Kristian Hudeczek (74. Jan Zemánek), Miroslav Verner, Filip Drobílek – František Liška (70. Erik Týfa), Jan Peterka (58. Jan Hannich)

Na střídání byli ještě připraveni: Adam Sládek

 

V předehrávce 25. kola z důvodu účasti našeho týmu na turnaji v Holandsku, kam se v příštím týdnu chystáme, jsme zavítali do Mostu. Utkání se hrálo na výborně připraveném travnatém hřišti v TCM Souš. Soupeři jsme chtěli oplatit podzimní domácí porážku 0:2, a tak jsme do utkání vstoupili velmi aktivně. Zpočátku bylo utkání vyrovnané, neboť domácí se rovněž prezentovali aktivní hrou a hrál se fotbal ve svižném tempu. Postupně jsme získali mírnou převahu a vytvářeli si šance. Ty však většinou končily v ofsajdové pasti.

 

V závěru poločasu jsme se konečně dostali do vedení. V 35. minutě zahrával J. Šonka rohový kop z pravé strany. Centrovaný míč před branku domácí slabě odvrátili a ještě v pokutovém území dobře postavený R. Hrubý přesnou střelou uklidil míč do sítě – 1:0 pro Slavii. Tím byl stanoven poločasový výsledek.

 

Ve druhé části utkání jsme se zaměřili na zpřesnění hry a rychlejší provedení kombinací. Výsledek utkání se však začal měnit až v 62. minutě. N. Salašovič vybojoval míč až na naší polovině a vydal se středem skoro přes celé hřiště do samostatného průniku. Nabíhajícím útočníkům nemohl kvůli ofsajdovému postavení přihrát, a tak pronikl přes několik hráčů soupeře až do pokutového území soupeře, kde už jen obstřelil vybíhajícího brankáře – 2:0.

 

Další branka padla za tři minuty, kdy v 65. minutě po kombinační akci z pravé strany zacentroval D. Červený a nabíhající F. Liška umístil míč hlavou do sítě – 3:0. Oba hráči chvíli předtím střídali. Skóre jsme opět měnili v 75. minutě a po stejné kombinační akci opět zacentroval D.Červený, domácí míč nedůrazně odvrátili v pokutovém území a nabíhající S. Simič s pomocí tyče vstřelil svou premiérovou dorosteneckou branku – 4:0.

 

Skóre jsme uzavřeli v samotném závěru utkání v 77. minutě. Po autovém vhazování téměř u rohového praporku na pravé straně nacentroval V. Maršík do pokutového území soupeře, zde míč prodloužil hlavou K. Hudeczek a střídající E. Týfa nádhernou střelou z voleje téměř vymetl šibenici – 5:0 pro Slavii.

 

Konečně se tedy probudili naši střelci a dokázali jsme proměnit vypracované šance. I když je naše výhra vysoká, je potřeba ocenit výkon domácích, kteří neustále zlobili naši obranu, hráli celé utkání aktivní a otevřený fotbal ve snaze dosáhnout co nejlepšího výsledku a nebetonovali, tak jako někteří naši soupeři. Náš tým zaslouží pochvalu za kolektivní výkon, předvedenou hru a přístup k utkání, který by však měl být samozřejmostí.

 

D-dorost: Baník Most - Slavia 0:5 (0:1)

Branky: 35. Robert Hrubý, 62. Nikolas Salašovič, 65. František Liška, 75. Stefan Simič, 77. Erik Týfa.

Slavia: Lukáš Zima – Vojtěch Maršík, Karel Charvát, Stefan Simič, Adam Sládek – Miroslav Verner, Robert Hrubý, (70. Kristian Hudeczek), Nikolas Salašovič, Jakub Šonka (62. David Červený) – Jan Peterka (73. Erik Týfa), Jan Hannich (51. František Liška).

Na střídání byli ještě připraveni: Daniel Pelikus, Daniel Bady.

 

J. Neuberg – asistent treméra a vedoucí mužstva

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články