Šmicer se rozloučil v zaplněném Edenu | SK Slavia Praha
Více

Šmicer se rozloučil v zaplněném Edenu

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Jedno oko nezůstalo suché, když Vladimír Šmicer naposledy opouštěl trávník stadionu v Edenu a místo něj špalírem fotbalových hvězd symbolicky vybíhal na hřiště jeho syn Jiří. 15 014 diváků...
EDEN/SYNOT TIP ARENA – Jedno oko nezůstalo suché, když Vladimír Šmicer naposledy opouštěl trávník stadionu v Edenu a místo něj špalírem fotbalových hvězd symbolicky vybíhal na hřiště jeho syn Jiří. 15 014 diváků, to znamená 30 028 očí, slzelo dojetím a potleskem vestoje vzdali hold hráči, který se bezesporu zapíše mezi legendy klubu s hvězdou ve znaku.

Diváky na stadionu bavili během exhibičního zápasu svými parádičkami bývalí (a v případě Martina Vaniaka i současní) hráči Slavie i Sparty, mezi nimi například držitel zlatého míče Pavel Nedvěd, současný asistent trenéra Slavie Petr Vrabec nebo hráč futsalové Slavie Ivo Ulich.

Na konci zápasu svítilo na tabuli nerozhodné, ale spravedlivé skóre 6:6. Oslavenec Vladimír Šmicer se trefil dvakrát, v rudém dresu dvakrát přesně zamířil šéf fotbalového svazu Ivan Hašek. Po jedné brance dali v rudém dresu ještě Nedvěd, Baranek, Siegel a Lokvenc, v sešívaném se trefili Ulich, Berger a Kuka. Vyrovnávací branku Slavie vsítil minutku před koncem po Bergerově přihrávce šestiletý Jirka Šmicer.

SLAVIA STARS – SPARTA STARS 6:6 (3:2)
Branky: 1 Ulich, 17. Berger, 29., 54. Vladimír Šmicer, 67. Kuka, 78. Jiří Šmicer – 9. Nedvěd, 11. Baranek, 44. Siegl, 49., 66. Hašek, 71. Lokvenc
Slavia: 1 Radek ČERNÝ, 28 Martin VANIAK – 2 Sladjan AŠANIN, 3 Jan SUCHOPÁREK, 4 Pavel NOVOTNÝ, 5 Luboš KOZEL, 6 Luboš KUBÍK, 7 Ivo ULICH, 8 Ondrej KRIŠTOFÍK, 9 Pavel KUKA, 10 Patrik BERGER, 14 Daniel ŠMEJKAL, 19 Karel RADA, 21 Robert VÁGNER, 24 Radek BEJBL, 11 Vladimír ŠMICER, 11 Jiří ŠMICER; trenér František CIPRO
Sparta: 1 Petr KOUBA – 3 Lumír MISTR, 4 Petr VRABEC, 4 Ivan HAŠEK, 5 Michal HORŇÁK, 6 Václav NĚMEČEK, 6 Zdeněk SVOBODA, 8 Jiří NOVOTNÝ, 8 Karel POBORSKÝ, 9 Vratislav LOKVENC, 10 Horst SIEGL, 11 Martin FRÝDEK, 23 Miroslav BARANEK, 4 Pavel NEDVĚD; trenér Dušan UHRIN st.
Diváci: 15 014


utkání jsme sledovali minutu po minutě

 



Další fotografie najdete na oficiálním facebooku Slavie

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články