Standa Vlček patronem fotbalového turnaje | SK Slavia Praha
Více

Standa Vlček patronem fotbalového turnaje

Stanislav Vlček se stal patronem projektu, který pomáhá lidem bez domova.
PRAHA – Stanislav Vlček se stal patronem projektu, který pomáhá lidem bez domova. Slávistický útočník podpořil kvalifikační turnaj, kde budou fotbalové týmy bojovat o účast na mistrovství světa bezdomovců a dalších sociálně vyloučených skupin v pouličním fotbale.

Kvalifikační turnaj se odehraje v pátek 25. června od 10 hodin na veřejném hřišti v Masné ulici číslo 14. Nejlepší hráči kvalifikace pojedou potom reprezentovat Českou republiku do Brazílie na Homeless World Cup, který se bude konat v září v Rio de Janeiru.

„Zatím na cestu nemáme peníze, ale věříme, že se to nakonec podaří a tým na turnaj odletí,“ doufá výkonný ředitel Sananimu Jiří Richter.

Mezi účastníky pátečního kvalifikačního turnaje zavítá i Stanislav Vlček. „Dostal jsem nabídku, abych se stal patronem tohoto turnaje. Samozřejmě že jsem ani chvilku neváhal a tuto nabídku přijal. Ne všichni mají v životě to štěstí, že mají domov, rodinné zázemí a ostatní věci, které k tomu patří. Chtěl bych proto alespoň touto cestou tomuto projektu a turnaji pomoci k jeho zviditelnění a zapsání do povědomí širší veřejnosti,“ uvedl Stanislav Vlček.

Národní kvalifikační turnaj pořádá tradičně občanské sdružení SANANIM, které se ve své činnosti věnuje například léčbě lidí závislých na drogách. Hlavním cílem této akce je upozornit na problematiku sociálního vyloučení a dát šanci lidem bez domova, aby vlastními silami zlepšili svoji životní situaci.

Kvalifikačního turnaje se zúčastní devět týmů, které tvoří klienti různých organizací a sociálních zařízení. Jde o terapeutické komunity a doléčovací centra, Armádu spásy, diagnostické ústavy, azylové domy a další.

Více informací o turnaji najdete zde

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články