Ve Včelnici na penalty úspěšní | SK Slavia Praha
Více

Ve Včelnici na penalty úspěšní

Slavia si na tradičním turnaji v Nové Včelnici zahraje finále! S Českými Budějovicemi si poradila 3:2 na penalty.

NOVÁ VČELNICE – Slavia si na tradičním turnaji v Nové Včelnici zahraje o první místo. Ve svém prvním zápase sešívaní porazili Dynamo České Budějovice 3:2 na penalty po výsledku 0:0 v normální hrací době.

 

První půle přinesla po jedné velké šanci na obou stranách. Už v deváté minutě mohla jít do vedení Slavia, když Karol Kisel obešel gólmana Kučeru a střílel do odkryté brány. Míč ale nakonec stačil z brankové čáry vykopnout obránce Žižka. Těsně před poločasem se na druhé straně vytáhl Martin Vaniak, když lapil Sedláčkovu střelu z deseti metrů.

 

Ve druhém poločase byl po deseti minutách hry v největší šanci Grajciar. Gólman Kučera ale vystihl jeho kličku a chytil míč zpod nohou našeho záložníka.

 

Zápas tak skončil 0:0 a stejně jako v Čelákovicích musela Slavia projít penaltovým rozstřelem. Ten měl tentokrát pro sešívané lepší konec a po trefách Čelůstky, Trappa a Kisela postupuje Slavia do finále.

 

"Chtěli jsme utkání vyhrát, ale nakonec se nám to podařilo až na penalty, na naší hře bylo znát, že jsme v plném tréninku, určitě svoji roli sehrála i únava," uvedl po skončení zápasu Lukáš Jarolím.

 

Slavia bude hrát finále s lepším z druhého souboje Liberec - Brno.

 

SK Slavia Praha – Dynamo České Budějovice 0:0 (3:2 na penalty)

Penalty proměnili: Čelůstka, Trapp, Kisel – Otepka, Jasanský

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - Milan Černý (31. Janda), Jarolím, Kisel, Ragued (31. Dembélé), Grajciar – Vlček

Budějovice: Kučera - Sajtl, Jarabica, Žižka, Šíma – Hudson (58. Kaňák), Černák (31. Rakovan), Otepka, Benát (58. Jasanský), Pecka – Stráský (12. Sedláček)

ŽK: Jarolím

 

Druhé semifinále:

Brno - Liberec 0:3 (0:1)

Branky: 19. Liška, 41. Nezmar, 51. Fleišman

Brno: Doležal - Červinek, Huška (31. Dvorník), Trousil (31. Križko), Kovačevič - Okleštěk, Cupák (31. Chlup), Dostálek (31. Šural, 53. Jílek), Husár (31. Čoupek)- Kalabiška, Rabušic

Liberec: Bičík (75. Kovář)- Gebre Selassie, Polák, Bosančič, Fleišman - Martan, Vácha, Papoušek, Liška - Nezmar, Štajner

V 53. minutě neproměnil Rabušic penaltu.

 

Zápas o 3. místo:

České Budějovice - Brno 0:1 (0:1)

Branka: 24. Dostálek

České Budějovice: Křížek - Leština, Hořejš, Novák, Koutný - Kaňák, Riegel, Rakovan, Jasanský - Sedláček, Mezlík (31. Pecka)

Brno: Bureš - Červinek, Huška, Trousil, Cupák - Chlup, Dostálek, Križko, Husár - Rabušic, Kalabiška

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články