Slávisté ve Včelnici druzí | SK Slavia Praha
Více

Slávisté ve Včelnici druzí

Slavia na turnaji v Nové Včelnici zopakovala loňské druhé místo. Ve finále prohrála se Slovanem Liberec 1:2.

NOVÁ VČELNICE – Slavia na turnaji v Nové Včelnici zopakovala loňské druhé místo. Po penaltovém vítězství nad Českými Budějovicemi podlehli sešívaní ve finále 1:2 Slovanu Liberec.

 

Po prvním poločase přitom sešívaní vedli a byli na nejlepší cestě k zisku turnajového vítězství. Už v osmé minutě se totiž po Volešákově centru trefil hlavou na přední tyči Petr Janda. Sebevědomí navíc slávistům zvedl gólman Valeš, který v 15. minutě zneškodnil Dočkalovu penaltu.

 

Druhá půle ale přinesla obrat. Nejprve se ve 42. minutě trefil Vojta, který ve vápně tečoval Bosančičův centr mimo dosah našeho gólmana, o sedm minut později už Liberec vedl, když se po Valešově faulu postavil Bosančič k druhému pokutovému kopu a panenkovským dloubákem proměnil.

 

Slávisté tedy berou pohár za druhé místo, dočkali se i individuálních ocenění. Martin Vaniak obdržel cenu za nejlepšího gólmana turnaje, Petr Janda za nejrychlejší branku. Janda se stal navíc nejlepším hráčem Slavie na turnaji.

 

"V prvním utkání jsme podali kompaktnější výkon, v tom druhém jsme zkoušeli dva útočníky, výkon už tak kvalitní nebyl, vedli jsme, ale soupeř výsledek otočil," uvedl po turnaji trenér Karel Jarolím.

 

Testování hráčů, kteří jsou ve Slavii od minulého týdne skončilo. "Někteří  z nich uspěli, jednáme o podmínkách jejich angažmá, rozhodne se v nejbližších dnech, konkrétnější být zatím ale nechci," dodal trenér k testovaným hráčům.

 

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 1:2 (1:0)

Branky: 8. Janda – 42. Vojta, 49. Vlasko (z pen.)

Slavia: Valeš - Božič, Hošek, Vomáčka, Mareš - Janda, Belaid, Ragued (31. Dembélé), Volešák (57. Koreš), Húrka (31. Milan Černý) – Soukouna (31. Dabo)

Liberec: Hauzr - Zeman, Kelič, Vulin, Janů - Dočkal, Bosančič, Gecov, Vlasko - Vojta, Kerič

ŽK: Valeš

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články