Zdeněk Šenkeřík bude hrát v Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Zdeněk Šenkeřík bude hrát v Baníku Ostrava

Náš bývalý útočník se zapojil do letní přípravy v Baníku Ostrava.

PRAHA – Útočník Zdeněk Šenkeřík bude působit v Baníku Ostrava. Tuto zprávu ve středu potvrdily oficiální stránky klubu. Našemu bývalému forwardovi skončí na konci června ve Slavii smlouva a do letní přípravy týmu se už nezapojil.

 

Zdeněk Šenkeřík přišel do Slavie v létě 2007 z tureckého Malatyasporu, odehrál v červenobílém dresu 56 ligových zápasů, vstřelil devět branek. Nastupoval v Lize mistrů UEFA, kde vstřelil historicky první branku Slavie do sítě Steaui Bukurešť, skóroval také v odvetném utkání v Rumunsku. Podílel se gólově také na postupu do Evropské ligy přes CZ Bělehrad. V březnu 2009 odešel na hostování do norského Stabaeku. V minulé ligové sezoně zamířil do sítě soupeřů čtyřikrát, stálé místo v základní sestavě si nevybojoval.

„Působení Zdeňka Šenkeříka ve Slavii bude spojeno s velice úspěšným obdobím, kdy Slavia slavila historické úspěchy. Rád bych mu za celý klub i naše fanoušky za práci odvedenou v červenobílém dresu poděkoval a popřál mu hodně úspěchů v novém angažmá,“ uvedl za Slavii ředitel komunikace Ondřej Zlámal.

Slavia se s Baníkem Ostrava střetne na jeho půdě již ve druhém kole následujícího ročníku Gambrinus ligy.

Obránce Jaroslav Starý dostal od Slavie svolení připravovat se Slováckem, v tuto chvíli se jedná o podmínkách jeho možného působení v Uherském Hradišti.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články