Slavia vstupuje do nové sezony | SK Slavia Praha
Více

Slavia vstupuje do nové sezony

Slavia vstupuje do nové sezony. V pátek 16. července nastoupí v Synot Tip Areně proti Bohemians 1905.

SYNOT TIP ARENA - Slavia vstupuje do nové sezony. V pátek 16. července nastoupí v Synot Tip Areně proti Bohemians 1905. Slavia bude na svých dresech propagovat značku nového generálního partnera společnosti Synot Tip.

„Generální partnerství bereme jako vyústění naší dlouhodobé spolupráce s klubem SK Slavia Praha a společností E-Side, která je vlastníkem Synot Tip Areny. Ta nese název naší společnosti už více než rok a současně je "domovem" pro slávistický tým. Fakt, že jsme se rozhodli podpořit právě Slavii, je tedy naprosto logický. Vrcholový fotbal navíc souvisí s předmětem našeho podnikání, tedy kursovým sázením. Kromě toho Synot Tip Arenu a tým Slavie vnímáme jako jeden celek vedoucí ke zviditelnění Synot Tipu jako dynamické kursové společnosti,“ uvedla tisková mluvčí holdingu Synot Magda Pekařová.

Slavia bude v nové sezoně hrát v nových sadách dresů. „Nové sady dresů pro domácí i venkovní zápasy jsou inspirovány minulostí a bohatou tradicí Slavie s využitím nejmodernějších technologií. Jsou doplněny o drobné slávistické motivy jako jsou slávistické knoflíčky a nápisy. Sešívaný motiv mají také venkovní dresy, které mají tmavě modrou a tyrkysovou barvu. Věřím, že i tyto dresy vezmou fanoušci za své díky sešívanému motivu, který ke Slavii bytostně patří," uvedl Team Sales Manager společnosti Umbro Radek Sionko.

Společnost Umbro je hlavním dodavatelem sportovního vybavení Slavie.

„Letní příprava proběhla podle představ a myslím si, že byla pro mužstvo dostatečnou prověrkou. Zejména ten poslední týden, který jsme absolvovali v Rakousku a kde jsme odehráli tři přípravné zápasy. Minulá sezona se nám nepovedla, doufám, že navážeme na ty předešlé sezony, které byly mnohem úspěšnější. Přišli noví hráči, trojice zkušených Jiří Koubský, Karol Kisel a Lukáš, a potom hráči perspektivní pro Slavii, to jsou Jaakkola, Dembélé a Jakub Hora. Snažili jsme se udělat maximum pro to, aby si mužstvo sedlo a aby se sehrálo. Myslím si, že jsme připraveni, ale až samotné výkony a předvedená hra řeknou daleko více,“ uvedl trenér Karel Jarolím.

V minulé sezoně se Slavia trápila hlavně střelecky. Přípravné zápasy ukázaly, že Slavia by se mohla spolehnout na více střelců. „Byl bych rád, kdybychom střeleckou produktivitu prokázali i v ligových zápasech. Věřím, že naši střelci zahálet nebudou. Snažili jsme se ten náš způsob a organizaci hry trochu přebudovat už od začátku přípravného období ve všech zápasech. Mužstvu jsme se snažili vtisknout určitý styl hry. Ale není to jenom o zápasech, je to i o práci v tréninku. Věřím, že budeme hrát zajímavý kombinační fotbal, ale samozřejmě tomu nesmí chybět góly a výsledky,“ věří trenér.

O tom, kdo by v útoku doplňoval Standu Vlčka, má téměř jasno. „Největší šanci má asi Jakub Hora, který se u nás objevil po krátké epizodě v Plzni. Je to typ průbojného hráče, je poctivý, běhavý a schopný se prosadit i v koncovce,“ myslí si Karel Jarolím.

Ostrá prověrka čeká Slavii hned v pátek, v duelu proti Bohemians 1905. Část fanoušků Slavie se rozhodla tento zápas bojkotovat. „Nemyslím si, že je to šťastné rozhodnutí, ale my na tom těžko něco změníme. Pevně jsem věřil, že nás fanoušci přijdou podpořit, obzvláště když tvrdili, že se budou účastnit pouze venkovních zápasů Slavie, předpokládal jsem tedy, že se pátečního zápasu zúčastní,“ uvedl Karel Jarolím.

Před začátkem úterní předsezonní tiskové konference převzal za Slavii ředitel komunikace Ondřej Zlámal od části fanoušků otevřený dopis. „Z jeho textu vyplývá, že fanouškům na budoucnosti Slavie záleží. Objevuje se v něm řada požadavků, které už v současnosti řešíme. Jsme připraveni nejenom s nimi, ale i s ostaními fanoušky o těchto tématech jednat, aby měl zase tým plnou podporu všech fanoušků v hledišti,“ uvedl Ondřej Zlámal.

Kapitánem Slavie byl kabinou zvolen Lukáš Jarolím, jeho zástupci pak David Hubáček a Jaroslav Černý.

„Role kapitána je určitě zavazující, ale není zase tolik důležité, kdo je kapitánem, ale spíše to, aby se nám dařilo jako mužstvu. Zvolila si mě kabina a vzhledem k tomu, že patřím do skupinky těch starších a zkušenějších hráčů, tak jsem zase tolik překvapený nebyl,“ uvedl nový kapitán Lukáš Jarolím.

Standa Vlček nového kapitána doplnil. „Po té nevydařené sezoně jsem se rozhodl, že to jako kapitán beru na sebe, takže by měl být kapitánem někdo jiný. A to jsem klukům v kabině i řekl. Nebylo to tak, že bych předal kapitánskou pásku Lukášovi, ale Lukáše si zvolila kabina. Věřím, že stojíme na začátku nové sezony, která bude pro Slavii mnohem úspěšnější než ta předešlá. Takže jsem to předání kapitánské pásky Lukášovi bral i trochu symbolicky,“ vysvětlil Stanislav Vlček.

Nový slávistický kapitán poslední přípravné utkání s rumunským celkem CFR Cluj nedohrál, když odstoupil ke konci prvního poločasu po střetu s protihráčem. „Není to nic vážného, ale ještě nejsem v tuto chvíli schopen říct, jestli budu v pátek k dispozici,“ uvedl Lukáš Jarolím.

Slavia do sezony vstupuje s novým asistentem Michalem Petroušem, který nahradil Pavla Řeháka, který vede jako hlavní trenér slávistické béčko.

Slavii v průběhu letní přípravy posílili Lukáš Jarolím, Karol Kisel, Jiří Koubský, Jakub Hora, Bassirou Dembélé a Anssi Jaakkola.

Z kádru Slavie naopak odešli fotbalisté, kterým skončilo hostování: Jan Kysela, Kevin Lafrance, Milan Kopic, Mirko Ivanovski, Stanislav Tecl a Štefan Senecký. Dále z kádru odešli Matej Krajčík, Ladislav Volešák, Zdeněk Šenekeřík, Vitali Trubila a Deniss Romanovs.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články