Déšť nábor malých fotbalistů nepřekazil | SK Slavia Praha
Více

Déšť nábor malých fotbalistů nepřekazil

Čtyřicet dětí v doprovodu rodičů dorazilo v úterý vpodvečer na tréninkové hřiště do Edenu na nábor Slavie. Kluky od 5 do 12 let...

EDEN – Čtyřicet dětí v doprovodu rodičů dorazilo v úterý vpodvečer na tréninkové hřiště do Edenu na nábor Slavie. Kluky od 5 do 12 let neodradilo ani deštivé a chladné počasí, které celý nábor provázelo.

„Vítám vás na dnešním náboru, který se už tradičně koná bohužel za nepříznivého počasí. Alespoň se ukázalo, kdo je opravdu slávista, co se týká dětí i jejich rodičů. Jsem moc rád, že jste za námi dorazili,“ přivítal účastníky náboru vedoucí trenér sportovních tříd Miroslav Jíra a společně s ostatními trenéry mládežnických kategorií rozdělili děti podle ročníků narození do skupinek.

Na nábor tradičně dorazili i fotbalisté A-týmu. Petr Trapp, Tijani Belaid a Jakub Hora si nejprve s dětmi zatrénovali a po skončení náboru jim rozdali dárky a autogramy.

„Na náboru jsem byl krátce předtím než jsem šel do první třídy. Právě se totiž tvořila první fotbalová třída 16. Základní školy v Mostě. Nábor se tehdy konal v tělocvičně a na rozdíl od dnešního dne tam bylo pořádné vedro. Trenér Josef Houška si napsal na papír seznam hráčů, kteří byli nakonec právě do fotbalové školy vybráni. Měl jsem samozřejmě obrovskou radost, když trenér přečetl i moje jméno,“ zavzpomínal na své začátky Petr Trapp.

„I náš nábor probíhal podobně. Když vidím ty nejmenší kluky, kteří sice mezi sebou hrají pět na pět, ale ve finále je to tak, že všichni běhají za balonem, tak se mi ty vzpomínky vybavují velmi jasně,“ uvedl Petr Trapp.

„Nejdůležitější je, aby to ty děti bavilo, aby chtěly trénovat a stále se zlepšovat. Aby kluci na tréninky chodili rádi a hlavně z vlastní vůle a ne kvůli tomu, že je do toho nutí rodiče,“ dodal Jakub Hora, který také začínal s fotbalem v Mostě.

„Na nábor dorazilo dvacet dětí ročníků 2005, kteří doplní stávající tým. Do každého z těch dalších ročníků byli vybráni zhruba dva kluci, kteří dostali pozvánku na trénink,“ doplnil Miroslav Jíra.

Pokud rodiče a jejich děti nestihli z časových či jiiných důvodů na úterní nábor dorazit, tak nemusejí čekat do dalšího náboru. „Nejlepší bude, když se se mnou zkontaktují, a není vůbec žádný problém se domluvit, že přijdou na některý z našich tréninků,“ uvedl Miroslav Jíra.

„Rád bych poděkoval hráčům Slavie, kteří za námi přišli, a také samozřejmě všem našim trenérům, kteří se na organizaci a přípravě náboru podíleli,“ uzavřel vedoucí trenér sportovních tříd Miroslav Jíra.

Další nábor malých slávistů se uskuteční v březnu 2011.

Pokud jste podzimní nábor nestihli a máte doma malého fotbalistu, který by se rád stal slávistou, zkontaktujte se s vedoucím trenérem sportovních tříd Miroslavem Jírou. Telefon: 731 427 463.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články