Dorostencům se o víkendu nedařilo | SK Slavia Praha
Více

Dorostencům se o víkendu nedařilo

Ani jedno dorostenecké mužstvo nedokázalo o tomto víkendu zvítězit

 

Dorostenecká mužstva nezvítězila ani v Pardubicích, ani doma s Příbramí

A dorost

Další kolo dorostenecké ligy se odehrálo v Ohrazenicích, kde domácí Pardubice přivítali náš A dorost. Utkání začalo náporem domácích, kteří byli odměněni již po osmi minutách hry, když po rychlém vhazování udělal chybu slávistický stoper Šlehofer a domácí útočník Klátil si z nabídnutou šancí poradil 1-0.

Slávisté se nemohli ze šoku oklepat a tak nějakou dobu trvalo, než se vrátili zase do hry. Agilní byl poté především Prošek, který svou rychlostí platil na obránce domácích a také se dostal do jedné příležitosti, ve které ale zbrkle zakončil vedle branky domácích.

Slávistická hra trpěla nepřesnostmi a velkým počtem ztracených míčů a tak hrozili i domácí. V rozmezí od 30. do 40.minuty si vytvořili tři velké šance, ale ani jednu z nich nedokázali proměnit.

Druhý poločas byl o tlaku slávistů, perfektním bránění domácích. Slávisté se tlačili za vyrovnáním a domácí odpovídali brejkovými situacemi, které pokaždé hrozili pohromou. Ta přišla v 74.minutě, když nepříliš prudkou střelu ze 20 metrů pustil slávistický brankář Hůla za svá záda 2-0.

Již to vypadalo, že je konec nadějí na zisk alespoň bodu, když jiskřičku naděje zažehl svým průnikem Šimeček, který byl faulován v pokutovém území a následnou penaltu Červenka proměnil 2-1.

Neuplynulo však ani pět minut a z hranice pokutového území se krásně technicky trefil domácí Šejvl a bylo po nadějích 3-1.

Hodnocení trenéra Peřiny: Podruhé jsme prohráli a ani výkon nebyl dobrý. Trápila nás nepřesnost při zakládání útoku, nedůrazná hra a pomalý přechod do útočné fáze. Teď se ukáže, jakou má tým morální sílu, když se vyhrává, jde všechno samo, ale když se začne prohrávat, musí se tým semknout ještě více a  dát do toho 300%.

FK Pardubice - SK Slavia Praha 3-1(1-0) hráno v Ohrazenicích

Branky: 74.Červenka(pen.)

Sestava: Hůla - Šimkovský,Šlehofer,Čepelák,Sudek-Mac, Krasniqi(55. Niedermeier),Šimeček-Prošek,Žák(60.Červenka),Peréz(60.Tusjak)

 

FK Pardubice U-17 - SK Slavia Praha U-17 0-0

SK Slavia Praha U-18 - FK Příbram 0-2(0-1)

SK Slavia Praha U-16 - FK Příbram 2-4(0-2)

 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články