Slavia zaplatí pokutu za své fanoušky | SK Slavia Praha
Více

Slavia zaplatí pokutu za své fanoušky

Slavia zaplatí pokutu 30 000 Kč za to, že její fanoušci při derby se Spartou vnesli do hlediště a odpálili velké množství nepovolené pyrotechniky.

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia zaplatí pokutu 30 000 Kč za to, že její fanoušci při derby se Spartou vnesli do hlediště a odpálili velké množství nepovolené pyrotechniky. Ve výši trestu disciplinární komise přihlédla také k tomu, že se její fanoušci tohoto prohřešku dopustili opakovaně a není možné jej nadále tolerovat.

 

Zákaz pyrotechniky na stadionech se opírá o platnou legislativu, tento zákaz upravuje hned několik dokumentů - Soutěžní řád, Dohoda mezi ČMFS a Policií ČR Návštěvní řády všech stadionů, Vyhláška báňského úřadu č. 174/1992 Sb. a Vyhláška hl.m. Prahy č. 42/1999 Sb.

 

Tento zákaz je třeba vzít jako fakt a veškeré diskuse o řízenosti a neřízenosti použití pyrotechniky nemají smysl. Navíc v této sezoně se ukázalo hned v několika případech na zápasech Slavie, že se najdou takoví lidé z obou kotlů, kteří neváhají zapálenou pyrotechniku vhodit na hřiště, nebo dokonce směrem do davu ostatních fanoušků.

 

Disciplinární komise dala jasně najevo, že v trendu vysokých trestů za pyrotechniku bude nadále pokračovat.

 

Pokud by tento trend měl trvat i nadále, Slavia bude nucena přijmout další nepopopulární opatření. Slavia své přiznivce naléhavě žádá, aby od používání zakázané pyrotechniky upustili a nezpůsobovali svému klubu obtíže nejenom ve formě pokut, ale také velice nepříjemného disciplinárního jednání, kdy je klub vláčen po svazových komisích.

 

Naši fanoušci mají na stadionu vytvořeno své zázemí pro vytváření choreografií, které si připravují s mnohahodinovým předstihem před většinou zápasů, v tomto smyslu existuje jakási tolerance a gentlemanská dohoda mezi vedením Slavie a Ultras. Klub si těch, kteří se podílejí na přípravě chorea váží, jejich činnost je nedílně spjata s atmosférou na stadionu. Věříme, že důvěra klubu není v tomto směru zneužívána.

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články