A dorost uspěl v duelu s Olomoucí, B dorost veze vítězství z Meteoru | SK Slavia Praha
Více

A dorost uspěl v duelu s Olomoucí, B dorost veze vítězství z Meteoru

A dorost si na Strahově poradil ve strhujícím zápase se Sigmou Olomouc dvěma brankami Václava Proška

 

A dorost dokázal porazit Sigmu Olomouc dvěma brankami Proška

 

Za krásného slunečného počasí nastoupili naši dorostenci k dalšímu mistrovskému utkání se Sigmou Olomouc. Od úvodu utkání byli slávisté aktivnější a hned v úvodu se blýskl hezkou akcí Prošek, ale zakončení mu ještě nevyšlo. Hrálo se ve vysokém tempu a soupeř se snažil podnikat rychlé brejkové, které naštěstí nedokázal dotáhnout do konce.

Ve 26.minutě se uvolnil na pravé straně Prošek, narazil si se Šimečkem a v pokutovém území neváhal zakončit a byl úspěšný 1-0. Slávisté měli hned vzápětí další šanci, když velmi agilní Prošek se uvolnil na pravém křídle, odcentroval do pokutového území, kde si na míč naskočil Veselý, ale hlavou netrefil míč dobře. První poločas skončil šancí Olomouce, ale Rolinc prováhal správný okamžik k zakončení a Čepelák pak již jeho střelu zblokoval.

Do druhého poločasu vstoupili slávisté obrovskou šancí, když ve 47.minutě unikl opět Prošek, našel zpětnou přihrávkou Šimečka, který okamžitě zakončil. Olomouc podržel brankář, když tuto střelu reflexivně vyrazil špičkou nohy. Hra se přelávala z jedné strany na druhou, na obou stranách přibývalo šancí, ale všechny zůstali nevyužity. Hosté trefili spojnici břevna a tyče, dvakrát slávisty podržel bravurním zákrokem brankář Měsíček.

V 72. minutě poslal Niedermeier míč za obranu na Šimečka, ten podstoupil souboj s brankářem, který skončil pokutovým kopem. K tomu se postavil Žák, ale jeho slabou střelu zlikvidoval olomoucký brankář. Hosté začali jít do rizika a zatlačili domácí do defenzívy, ti ale několik šancí hostů dokázali odvrátit.

A tak se ke slovu musel opět dostat Prošek, který převzal na pravém křídle přihrávku od Niedermeiera, uvolnil se na střed hřiště a levou nohou překvapil olomouckého brankáře 2-0.

Závěr utkání si již slávisté dokázali pohlídat a tak si mohli připsat další tříbodový zisk.

Hodnocení trenéra Peřiny: " V úvodu utkání jsme měli převahu, kterou jsme korunovali brankou Proška. Pak jsme začali ztrácet střed hřiště a Olomouc se dostala do několika nadějných šancí, ale podržel nás brankář Měsíček. Závěr byl hektický, šance Olomouce, neproměněná penalta a nakonec vysvobození v podobě druhého gólu. Jsem maximálně spokojen s přístupem hráčů a rád bych vyzdvihl výkon Proška a Měsíčka".

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 2-0(1-0)

Branky: 26. Prošek, 82.Prošek

Sestava:Měsíček-Šimkovský,Čepelák,Podvín,Sudek-Krasniqi(57.Niedermeier),Petrák,Šimeček-

Prošek,Žák(75.Červenka)Veselý(65.Tusjak)

 

SK Slavia Praha U17 - SK Sigma Olomouc 0-3(0-0)

Sestava: Zima-Maršík,Salašovič,Svoboda,Bady-Verner,Skwarczek,Prosek-Drobílek,Liška,Peterka

 

FK Meteor Praha VIII - SK Slavia Praha U18 0-2(0-0)

Branky: 53.Jílek, 90.Ptáček

Sestava: Hrubeš-Herz,Berenreiter,Simič,Novák-Jílek,Mac,Duga-Zámečník(46.Ptáček),

Synek(75.Hubálek),Kolmistr(64.Suk)

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články