Slavia v Příbrami pouze remizovala | SK Slavia Praha
Více

Slavia v Příbrami pouze remizovala

Slavia zavítala v rámci 14. kola Gambrinus ligy do Příbrami. Po brzkém gólu domácího týmu vyrovnal v 50. minutě na konečných 1:1 Jakub Hora, který navázal na svůj první gól...

PŘÍBRAM - Slavia zavítala v rámci 14. kola Gambrinus ligy do Příbrami. Po brzkém gólu domácího týmu vyrovnal v 50. minutě  na konečných 1:1 Jakub Hora, který navázal na svůj první gól v dresu Slavie z minulého kola. Střeleckou pozici mu připravil neúnavný Karol Kisel, který vybojoval míč na obraně soupeře.

 

Hned v 7. minutě se mohli domácí diváci radovat z úvodní branky utkání. Borek nacentroval před Zlámalovu branku a z malého vápna se trefil Klesa. Slavia byla od té doby mírně aktivnější, v 17. minutě se k hlavičce dostal Koubský, jeho střelecký pokus z brankové čáry vyhlavičkoval Huňa. Více šancí si ani jeden z týmů i přes optickou převahu Slavie v první půli nepřipsal. Slávistům dělala velké problémy zorganizovaná obrana Příbrami a její důrazná hra.

Pět minut po přestávce vyrovnal Jakub Hora. Karol Kisel vybojoval před hranicí vápna míč, který přihrál do pokutového území na Horu, jehož dobře umístěný střelecký pokus znamenal vyrovnání na konečných 1:1. V závěru utkání měli obrovskou šanci domácí, ale Huňa nedokázal z malého vápna trefit odkrytou Zlámalovu branku.

„Utkání se mi nehodnotí dobře, měli jsme sice optickou převahu, ale fotbal se hraje na góly a ten nám dala Příbram, my jsme si vyložené šance nevypracovali. I vyrovnávací branka byla spíš vypracovaná a zakončená dobrou střelou Jakuba Hory. V závěru jsme měli štěstí, protože domácí spálili obrovskou tutovku, jinak bychom nevezli ani bod," uvedl trenér Slavie Michal Petrouš.

Domácí trenér Roman Nádvorník litoval šance v závěru. „Mohla rozhodnout o osudu utkání. Po úvodní brance jsme se stáhli a nechali Slavii hrát. Naštěstí si žádnou vyloženou šanci nevypracovala," uvedl domácí kouč Roman Nádvorník.

1.FK Příbram – SK Slavia Praha 1:1 (1:0)

Branky: 7. Klesa – 50. Hora.

Příbram: Hruška - Plašil, Štochl, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Borek (57. Plašil), Macek (83. Videgla) - Huňa, Divíšek (90. Jurdík)

Slavia: Zlámal - Janda, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Hora, Jarolím, Belaid (67. Trapp), Kisel, Černý M. - Vyhnal (74. Hloušek).

ŽK: Macek – Černý M.

Diváci: 5311

Rozhodčí: Drábek – Pelikán, Dobrovolný

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články