Poslední zápas podzimu v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Poslední zápas podzimu v Mladé Boleslavi

Slávisty čeká poslední podzimní kolo Gambrinus ligy. V sobotu zavítají v rámci 17. kola do Mladé Boleslavi. Chybět jim bude Jakub Hora, který má stop za čtyři žluté karty...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Slávisty čeká poslední podzimní kolo Gambrinus ligy. V sobotu zavítají v rámci 17. kola do Mladé Boleslavi. Chybět jim bude Jakub Hora, který má stop za čtyři žluté karty.

„Pozorně jsme sledovali zápas Mladé Boleslavi v Českých Budějovicích. Mají dobře sestavený tým s velkou sílou v útoku. V tomto utkání navíc prokázali i velkou efektivitu v zakončení,“ uvedl před zápasem trenér Michal Petrouš. „Věřím, že ale mají i slabiny, které dokážeme odhalit v našem zápase,“ dodal.

Trenér se bude muset obejít bez dlouhodobých marodů Stanislava Vlčka a Risteho Naumova, s týmem kvůli svalovému zranění netrénuje také další útočník Pavel Vyhnal. Trest za čtyři žluté karty si v zápase s Mladou Boleslaví odpyká Jakub Hora. Naopak se už uzdravuje Petr Janda, který měl bolestivě nakopnutou holeň. Stanislav Vlček ve čtvrtek podstoupil artroskopickou operaci kolene, kdy mu byla ošetřena chrupavka.

V domácím podzimním utkání 31. července Slavia doma nad Mladou Boleslaví zvítězila 1:0. Hrálo se v rámci třetího kola a vítěznou branku vsítil hlavou střídající Stanislav Vlček.

Mladá Boleslav neporazila Slavii téměř pět let. Tři její hráči nemůžou hrát kvůli disciplinárním trestům, další tři limituje zdravotní stav.Trojice hráčů ze základní sestavy v předchozím ligovém utkání, stoper Petr Johana, záložník Tomáš Fabián a útočník Jakub Řezníček, byla v Českých Budějovicích počtvrté napomínána žlutými kartami. Zdravotní problémy mají Václav Kalina, Tomáš Janíček a Jan Chramosta.

„Boleslav je dobrá hlavně dopředu, mají výborné útočníky i záložníky, takže si na ně budeme muset dát pozor. Boleslav doma hraje dobře, my budeme asi hrát trošku více ze zajištěné obrany, snažit se hrát kombinačně a na rychlé brejky. Doufám, že nám to vyjde. Věřím, že nějaké góly dáme a naopak že nedostaneme takový hloupý a smolný gól jako ten v 91. minutě v zápase s Baníkem,“ uvedl Jaroslav Černý.

„Boleslav má kvalitní útočníky, i když tam nebude hrát Kulič s Řezníčkem, tak tam může být Toleski nebo Táborský, mají tam více hráčů na výběr. Marek Kulič je nebezpečný hráč, umí si v tu pravou chvíli najít ten správný prostor k zakončení,“ varuje obránce David Hubáček.

„Do Boleslavi jedeme samozřejmě s tím, že tam chceme uspět. Potom následuje zimní přestávka. Věřím, že se během ní dáme do kupy, vyčistíme si hlavy a na jaře to bude mnohem lepší,“ uzavřel David Hubáček.

Utkání vysílá přímým přenosem televizní kanál ČT4, výkop je v 18:20 hodin.

Na našem webu připravíme online přenos.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články