Nešťastná derniéra nešťastného podzimu | SK Slavia Praha
Více

Nešťastná derniéra nešťastného podzimu

Slavia podlehla ve svém posledním podzimním ligovém vystoupení v Mladé Boleslavi 1:3.

MLADÁ BOLESLAV - Nešťastně skončilo pro Slavii poslední utkání nešťastné podzimní části sezóny 2010/2011. Sešívaní nestačili na Mladou Boleslav. I když dokázali vyrovnat nepříznivý výsledek po první půli, podlehli nakonec svému soupeři 1:3.

 

Mladoboleslavští hráči se mohli radovat už po sedmi minutách hry. Gólman Zlámal nedosáhl na centr od rohového praporku a na zadní tyči umístil míč do sítě nehlídaný Václav Procházka. V prvním poločase se Slavia dostala do jediné větší šance, minutu před přestávkou zlikvidoval Kiselovu střelu gólman Miller.

 

"Utkání se mi vůbec nehodnotí dobře, znovu jsme udělali řadu individuálních chyb, které soupeř dokázal potrestat. Určitě bychom na jaře spoléhali na hráče, kteří se takových chyb nedopouštějí. Během čtrnácti dnů posoudíme u každého hráče jeho perspektivu v týmu, samozřejmě, že svoji roli sehraje také ekonomická situace klubu. Věřím, že náš herní projev a výsledky budou v jarní sezoně mnohem lepší," uvedl slávistický trenér Michal Petrouš.

 

"Jsem spokojený s výkonem i výsledkem dnešního utkání. Potvrdili jsme velice dobrou domácí bilanci a potěšilo mě také, že jsme se vyrovnali s absencí pěti hráčů," uvedl na tiskové konferenci domácí trenér Karel Stanner.  

 

 

Své zklamání po zápase neskrýval ani nejlepší střelec Slavie Karol Kisel.  "Můžeme být rádi, že podzim skončil. Poslední utkání bylo takové jako celý podzim, děláme spoustu chyb, které nás neustále srážejí.  Musíme si také připustit, že hrajeme o záchranu a na jarní část se mnohem lépe připravit," dodal slávistický záložník.

 

Slávisté se budou ještě dva týdny připravovat v Praze, dovolenou nastoupí na začátku prosince.

 

Slavia je po sobotních utkáních na 14. místě, ale pokud Brno zvítězí nad Ostravou o branku (jiným rozdílem než 1:0), tak klesne na sestupové patnácté místo. Za stavu 2:1 pro Brno se bude dělit o čtrnácté místo.

 

 

FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 3:1 (1:0)

Branky: 7. Procházka, 51. Toleski, 56. Kulič - 50. Koubský

Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (65. Sedláček) - Kulič (85. Kysela), Toleski (90. Volf)

Slavia: Zlámal - Kaufman, Čelůstka, Koubský, Hubáček - Janda, Milan Černý, Kisel, Dembélé (61. Jarolím) - Jaroslav Černý, Pázler (67. Hloušek)

ŽK: Sedláček - Dembélé, Pázler, Hubáček, Koubský

Diváci: 3300

Rozhodčí: Kovařík - Štěrba, Koval

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články