Zemřel bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček | SK Slavia Praha
Více

Zemřel bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček

V úterý 7. prosince v ranních hodinách zemřel ve věku 81 let bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček. Klubu smutnou zprávu předala jeho rodina...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - V úterý 7. prosince v ranních hodinách zemřel ve věku 81 let bývalý slávistický záložník Stanislav Hlaváček. Klubu smutnou zprávu předala jeho rodina.

Stanislav Hlaváček se narodil 2. března 1929, byl odchovancem ČAFC, ve Slavii hrál v letech 1953 až 1956 na postu pravého záložníka, nastoupil ke 46 zápasům, z toho bylo 22 ligových. Vstřelil dvě branky, obě byly v první lize. V roce 1957 odešel do Bohemians Praha.

 

Smutná zpráva zaskočila i jeho bývalé spoluhráče. „Standa byl vynikající fotbalista, hráli jsme spolu asi čtyři roky. Byl to vysoký hráč, uměl výborně hlavičkovat. Šlo o všestranného sportovce, červenobílé barvy nehájil jenom na fotbalovém hřišti, ale společně s Frantou Fiktusem nastupovali i za hokejovou Slavii,“ zavzpomínal jeho někdejší spoluhráč ze Slavie Jan Andrejkovič.

Poslední rozloučení se Stanislavem Hlaváčkem se bude konat v pátek 10. prosince v obřadní síni motolského krematoria od 11:15 hodin.

Za všechny slávisty vyjadřujeme rodině upřímnou soustrast. Čest jeho památce!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články