Konec finálových nadějí ve Sport 1 Cupu | SK Slavia Praha
Více

Konec finálových nadějí ve Sport 1 Cupu

Slabý výkon mužstva a individuální chyby v zápase proti Žižkovu zapříčinily naše vyřazení ze Sport 1 Cupu. Sen o finále se Spartou se tedy bohužel rozplynul.
Viktorka vstoupila do zápasu opět bez respektu a už v 5. střílel nepřesně z dvaceti metrů Buryán. Stejný hráč zahrál v 11. ve vápně rukou, rozhodčí však penaltový prohřešek přehlédl a píšťalka se neozvala. V 18. zkoušel Václavíka překvapit Stracený z přímého kopu, míč ale prolétl těsně nad břevnem. Gólu se soupeř dočkal ve 20., kdy Suchopárek ve vápně srazil Pospíšila a Pikl desítku bez problémů proměnil . Už za minutu později přišla druhá rána: po zaváhání slávistické obrany se ve skrumáži před bránou nejlépe orientoval Stracený a přiťukl Chihurimu, který z bezprostřední blízkosti zvyšoval na 0:2. Ve 33. mohlo být zle potřetí, Chichuri ale naštěstí na centr do vápna nedosáhl. A protože obrana hostů ve 36. zblokovala prostrčení Tomáše Doška na Zelenku, skóre se už do konce poločasu nezměnilo.
Do druhého dějství udělal Jarolím dvě změny. Poslal do hry Vladyku a Kuku, který v 52. založil akci, při které posunul Švancara na Zelenku a ten bez problémů snížil. Vyrovnáno mohlo být o chvíli později, Šuškavčevič však střílel hlavou těsně vedle. Slavia se snažila vyrovnat a otevřela hru, čehož využíval Žižkov k rychlým brejkům, které jim usnaďnovala nejistá obrana domácích. V 71. skvěle zasáhl Václavík, kdy uspěl tváří v tvář Piklovi. Slávisté zahrozili pět minut před koncem normální doby, Sedláčkova centru se ale ve vápně nikdo z domácích neujal. Naopak udeřilo na druhé straně: už v nastaveném čase překonal našeho gólmana Pospíšil.
Jak to viděli naši hráči
"Vstoupili jsme do zápasu, jako by se nám nemohlo nic stát. Navíc jsme hráli v pozměněné sestavě, na to se však vymlouvat nemůžeme," komentoval zápas Michal Václavík, který dostal přednost před Radkem Černým. Situaci, po které byl nařízen pokutový kop viděl Michal takto: "Faul to asi byl, Honza Suchopárek nezasáhl balón. Druhý gól? Škrtl jsem rukavicí Straceného přihrávku, míč prošel k Chihurimu, který to už měl lehké." Jiří Skála byl z výsledku velmi zklamaný: "Co k tomu mám říct? Byla to prostě bída."
Jak to viděl náš trenér
"Zápas rozhodly dvě hrubé individuální chyby. O poločase jsme sice udělali změny, v sestavě, což se projevilo ve zvýšené aktivitě, k vyrovnání to však bohužel nevedlo. Tahle porážka mrzí zvlášť - přišli jsme o finále se Spartou," zhodnotil utkání Pavel Řehák.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články