Odpovědi vedení | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi vedení

Přečtěte si odpovědi vedení klubu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru.
Přečtěte si odpovědi vedení klubu na dotazy fanoušků položené v diskusním fóru.

Zapojí se někdo z dorostu nebo juniorky do přípravy A-mužstva?
Výkony naší mládeže samozřejmě sledujeme. Postupně chceme fotbalisty zapracovat do B-týmu a postupem času i do prvního mužstva. Na příkladu Hrdličky nebo Šilhavého je vidět, že přechod z B do A týmu funguje.

Sledujete hráče, kteří jsou na hostováních?
Vybíráme si některá utkání, která sledujeme. Další informace získáváme od trenérů klubů, kde naši fotbalisté působí.

Máte vytipované posily, které byste chtěli přivést v zimní pauze?
Ano, a to hráče do každé řady. O odchodech a příchodem je však předčasné mluvit nyní, když nás čeká ještě téměř půlka podzimní části sezóny.

Neuvažujete o koupi nějakého současného člena reprezentace do jednadvaceti let?
Naší strategií je přivádět do Slavie fotbalisty, kteří by se prosadili do základní jedenáctky, nebo nadějné mladé reprezentanty. V hledáčku některé máme. Při jednáních bude záležet na finančních nárocích mateřských klubů.

Prý se zajímáte o hradeckého Klapku…
Filip Klapka má před sebou velkou budoucnost a samozřejmě naší pozornosti neušel.

Jak je to s Adautem? Zůstane u nás, až mu skončí hostování?
Adauto prokazuje ve Slavii své kvality. Máme na něj opci a byli bychom rádi, aby u nás zůstal. Ale čas na uplatnění opce je ještě daleko.

Byl podle vašeho názoru zásah policie při derby proti slávistickým fanouškům adekvátní?
Dle našich informací došlo k fyzickému napadení hasiče, který likvidoval hořící dýmovnici. Slavia nedokáže ovlivnit intenzitu zákroku policie. Je ale jasné, že pokud by nedošlo k napadení, nebylo by třeba zakročit.

Není možné lépe zorganizovat předprodej vstupenek na příští zápasy a prodávat lístky dříve?
Nemůžeme dát do prodeje vstupenky, aniž bychom znali den a přesný začátek utkání. Chcete-li se vyhnout těmto problémům, doporučujeme zakoupit si permanentní vstupenku na celou sezónu. Kromě řady výhod je to ten nejlepší způsob, jak Slavii podpořit.

Proč hráči nastupují na některá domácí utkání v modrých dresech?
Je to dáno pravidly evropských pohárů, ve kterých volí barvu dresů hostující mužstvo. Pokud je v jeho barevné kombinaci červená nebo bílá, musí Slavia i jako domácí tým nastoupit v náhradních modrých dresech.

Jak dlouho se ještě budeme stydět za starý autobus našeho A-mužstva?
Za autobus našich hráčů se nikdo stydět nemusí, navíc je před uzavřením nová smlouva s jedním z předních dopravců působících na našem území.

Jakým způsobem hodláte podpořit vyšší návštěvy na Strahově?
Pravidelně inzerujeme v rozhlasových stanicích Evropa 2 a Frekvence 1, vždy cca jeden týden před každým domácím utkáním, upoutávky na naše utkání můžete pravidelně nalézt také v deníku Sport. Co se týká dopravní obslužnosti, Slavia zaplatila autobusovou linku 770 ze Smíchova na Strahov, jejíž použití je pro fanoušky zcela zdarma.

Jaká je situace ohledně výstavby nového stadiónu v Edenu?
Odpověď na tuto otázku jsme rozdělili do pěti částí.

Majetkoprávní vztahy k pozemkům
Dne 1.7. 2002 nabyl účinnosti zákon č. 290/2002 Sb. o přechodu některých dalších věcí, práv a závazků České republiky na kraje a obce, občanská sdružení působící v oblasti tělovýchovy a sportu. Dle § 14 zákona přecházejí dnem 1. ledna 2003 do vlastnictví občanských sdružení působících v oblasti tělovýchovy a sportu z vlastnictví České republiky sportovní zařízení, u kterých trvají vztahy trvalého užívání, nebo se změnily na výpůjčku.
Současným uživatelem pozemků v Edenu je SK Slavia Praha, dobrovolné sdružení občanů se sídlem Vladivostocká 1460/2, Praha 10, IČO 00548693. Na toto sdružení přejde na základě výše uvedeného ustanovení zákona vlastnické právo k pozemkům, na kterých bude umístěn fotbalový stadión a další stavby. V současné době má společnost SK Slavia Praha – fotbal a.s. zajištěno dlouhodobé užívání části předmětných pozemků (přibližně v rozsahu dnešního areálu stadiónu a tréninkových ploch) na základě smluv z roku 1995.

Územní rozhodnutí
Dne 20.12. 2001 vydal Odbor územního rozhodování Magistrátu hlavního města Prahy rozhodnutí o umístění stavby č.j. MHMP/130671/01/OUR/C/Ca. Toto rozhodnutí nabylo právní moci 6.5. 2002. Jedná se o rozhodnutí o umístění stavby „fotbalového stadionu Slavie“ včetně doprovodných funkcí na pozemcích při ulicích U Slávie, Vladivostocká a Pod Altánem v katastrálním území Vršovice v Praze 10. Součástí územního rozhodnutí je i šestipodlažní objekt vybavenosti a bydlení za východní tribunou stadionu.
Z připomínkového řízení vyplynul požadavek na vydání samostatného územního rozhodnutí pro stavbu světelného signalizačního zařízení v křižovatce ulic U Slávie – Pod Altánem. Toto rozhodnutí bylo pod č.j. MHMP/126451/02/OUR/M1/HJ vydáno 12.8. 2002 a právní moci nabylo dne 24.9. 2002.

Stavební povolení
Na základě podmínek, které byly vymezeny výše uvedenými územními rozhodnutími, byly zahájeny práce na projektu pro stavební povolení ve spolupráci s architektonickým ateliérem OMNICRON-K. Předpokládaný termín pro vydání stavebního povolení je první pololetí roku 2003.

Financování projektu
Jakmile bude otázka financování uzavřena, bude možné detaily zveřejnit. Do té doby však nepovažujeme my ani potenciální investoři za vhodné komentovat průběh jednání.

Spolupráce s Prahou 10
Rada městské části Praha 10 vyslovila již 24.9. 2001 souhlas se záměrem přestavby areálu v Edenu podle předložené dokumentace zpracované architektonickým ateliérem OMNICRON-K. S vedením Prahy 10 jsme nadále v úzkém pracovním kontaktu, stejně jako s dalšími institucemi či organizacemi, jejichž součinnost při realizaci projektu je nezbytně nutná.

Na vaše otázky odpovídali generální ředitel Vladimír Leška, manažer A-mužstva Josef Jinoch, provozní ředitel Jan Jakubec a manažer pro komunikaci Jiří Vrba.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články