Slavia s přehledem zdolala Ústí | SK Slavia Praha
Více

Slavia s přehledem zdolala Ústí

Slávisté mají jistotu, že v letošním ročníku neskončí na sestupových příčkách. Po výhře nad Ústím nad Labem 3:0 mají sešívaní 32 bodů a dvanáctibodový náskok...

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slávisté mají jistotu, že v letošním ročníku neskončí na sestupových příčkách. Po výhře nad Ústím nad Labem 3:0 mají sešívaní 32 bodů a dvanáctibodový náskok na patnácté Brno.

 

K první šanci se Slavia dostala už v sedmé minutě, Pospěch ale jen těsně nedosáhl na Jandův přízemní centr. V 19. minutě už více jak pět tisíc diváků v Edenu vybuchlo nadšením, když Trubilův centr z přímého kopu uklidil do sítě Stanislav Vlček.

 

Mezi dvacátou a třicátou minutou měla Slavia několik velkých šancí, po střele Milana Černého dokonce zvonila tyč. Na druhé straně předvedlo Ústí ukázkový rychlý protiútok, který zakončoval Stožický z voleje těsně nad.

 

Po změně stran nejprve v 57. minutě Janda podruhé nastřelil tyč, o dvě minuty později zaznamenal svou první branku po Černého centru hlavou Zbyněk Pospěch. Svou druhou branku v zápase pak přidal v 73. minutě, když krásným obloučkem přehodil gólmana Kováře. Slavia měla i další šance, čtvrtý gól ale už nepřidala.

 

Bez práce ale nebyl ani Martin Vaniak, proti Stožickému se blýskl parádním zákrokem, střela stejného hráče o pár minut později dokonce orazítkovala tyč. Pokus Volka po dalším z rychlých protiútoků pak skončil těsně vedle.

 

Sešívaní tak po gólech obou členů útočného dua porazili Ústí nad Labem 3:0.

 

SK Slavia Praha – FK Ústí nad Labem 3:0 (1:0)

Branky: 19. Vlček, 59. + 73. Pospěch

Slavia: Vaniak - Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila – Černý (78. Vyhnal), Janda (68. Milutinovič), Jarolím, Koreš - Pospěch, Vlček (60. Hora)

Ústí: Kovář - Polák, Dreksa, Valenta, Dvořák – Jindráček (46. Doležal), Vrtělka, Zachariáš (80. Lamešič), Martykán, Stožický (72. Volek) - Krbeček

ŽK: Zachariáš, Dvořák

Diváci: 5 423

Rozhodčí: Makovička – Ubias, Večeřa

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články