Slavia skončila v Ondrášovka Cupu | SK Slavia Praha
Více

Slavia skončila v Ondrášovka Cupu

Slavia se do finále Ondrášovka Cupu v letošní sezóně nepodívá. Po prvním zápase a kontumovaném výsledku 0:3 skončila odveta na Hané výsledkem 1:0 pro Olomouc.

OLOMOUC/ANDRŮV STADION – Slavia se do finále Ondrášovka Cupu v letošní sezóně nepodívá. Po prvním zápase a kontumovaném výsledku 0:3 skončila odveta na Hané výsledkem 1:0 pro Olomouc.

Největší šance prvního poločasu měla Slavia ve 32. minutě. Po rohovém kopu hlavičkoval Čelůstka přesně pod břevno, Drobisz se ale blýskl skvělým zákrokem. Následný odražený míč se dostal ke Korešovi, jehož střelu doprostřed brány ale olomoucký gólman stačil opět vyrazit.

Hned o dvě minuty později byl ve velké šanci před Vaniakem Petr, naši branku ale ve skluzu přestřelil.

Jediná branka zápasu tak padla v 56. minutě, kdy se po Šultesově nahrávce z deseti metrů do protipohybu našeho gólmana trefil Hořava.

Zápas se poté dohrál bez větších šancí. Do finále poháru proti Mladé Boleslavi tak postupuje Sigma.

"Utkání nebudu hodnotit, rád bych jenom popřál Sigmě, aby vyhrála finále a pak důstojně reprezentovala český fotbal v Evropě," řekl po utkání trenér Michal Petrouš.

"Kluky jsme před zápasem motivovali tím, že se můžeme pokusit o zázrak, ale to proti domácím tady v Olomouci nešlo, je to sehraný tým, který si postup dokázal pohlídat," dodal slávistický kouč. 

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:0 (0:0)

Odveta semifinále Ondrášovka Cupu, 1. zápas 3:0 kontumován ve prospěch hostů pro výtržnosti diváků

Branka: 56. Hořava

Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Koreš, Janda (78. Petrák), Jarolím, Hora (63. Milutinovič) – Vlček (58. Hurka), Pospěch

Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek – Bajer (71. Pospíšil), Rossi, Hořava, Navrátil (78. Doležal) - Šultes, Petr (61. Přikryl)

Diváci: 1 866

Rozhodčí: Jílek – Urban, Marek

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články