SK Olbramovice pod vedením slávistických trenérů | SK Slavia Praha
Více

SK Olbramovice pod vedením slávistických trenérů

Trenéři Slavie vedli v rámci akce Kopeme za fotbal trénink ve středočeských Olbramovicích.

Ve čtvrtek v podvečer se na olbramovickém fotbalové hřiště scházejí hráči SK Olbramovice B k netradičnímu tréninku. Nepovede je, jak jsou zvyklí, jejich trenér Libor Brejla, ale kouč SK Slavia Praha Michal Petrouš. Fotbalisté IV. třídy totiž vyhráli podzimní část projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal a vysloužili si exkluzivní výhru – trénink s koučem klubu z Gambrinus ligy.

Přestože SK Slavia Praha řeší v posledních měsících složitou situaci, její trenéři ani hráči na fanoušky nezanevřeli. Do malé obce kousek od Benešova zavítal nejen slávistický hlavní kouč, ale přijel s ním také trenér brankářů Luboš Přibyl, asistent trenéra Petr Vrabec a dokonce i útočník Stanislav Vlček.

Do poslední chvíle poctivě zavlažovaný místní pažit se stal svědkem efektivního tréninku. Olbramovičtí plnili při kondičních cvičeních pokyny Michala Petrouše a Petra Vrabce s nadšením a důsledně, i když technicky náročnější cviky zaměřené na koordinaci nebyly na provedení vůbec jednoduché. Během tréninkové hodinky se třem brankářům SK Olbramovice věnoval Luboš Přibyl. Znatelně jim dával do těla. Střídavé střely na pravou a levou stranu branky stačili vykrývat s vypětím všech sil.

„Na trénink jsme se předem samozřejmě připravovali. Koncipovali jsme ho tak, aby ho kluci zvládli a aby je bavil, což se myslím povedlo. Kluci byli koncentrovaní i provedení bylo v rámci možností velmi slušné,“ řekl po tréninku spokojeně Michal Petrouš.

„Trenéři byli super. Proběhlo to nad moje očekávání výborně. Dali nám sice trochu zabrat. Kondičku přeci jen nemáme takovou jako kluci z ligy, ale aspoň se inspirujeme,“ říkal ještě udýchaný útočník SK Olbramovice Michal Michálek.

Všichni zúčastnění si nakonec zahráli krátký zápas. Do hry se aktivně zapojili i trenéři Slavie a přesně mířenými nahrávkami přesvědčili desítky přihlížejících zvědavců a fanoušků, že jsou muži na svých místech. Stanislav Vlček tentokrát kopačky neobul. Jako nehrající zástupce Gambrinus ligy se ujal role sportovní hvězdy a neúnavně se fanouškům a fanynkám podepisoval. 

„Takováhle akce je skvělý nápad. Dělá se to opravdu pro lidi. Kluci na vlastní kůži zažijí profesionální fotbal a něco si z toho odnesou. Nejde jen o nějaké umělé gesto,“ komentoval projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal Michal Petrouš.

Atmosféra celé akce byla přátelská, což ještě podtrhla příjemná a překvapivá tečka za fotbalovým odpolednem. Místní totiž obstarali pro vzácnou návštěvu pohoštění na grilu, k němuž se popíjel Gambrinus. V sobotu čekala SK Olbramovice prověrka jejich připravenosti v mistrovském zápasu se Struhařovem.

Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z Gambrinus ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve 13 regionech zapojeno přes 400 týmů.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články