AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Barcelony | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Barcelony

Čtvrtý zápas ve skupině F Ligy mistrů odehraje Slavia v Barceloně. V článku si přečtěte důležité informace k zápasu. Prodej vstupenek již byl ukončen.

Druhý vzájemný zápas mezi Slavií a Barcelonou se bude hrát na stadionu Camp Nou 5. listopadu od 18:55. Informace k výjezdu do Dortmundu zveřejníme v první polovině listopadu.

Před výjezdem

Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Vše zde maximálně přehledně popíšeme:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Barcelona
  • Doprava
  • Camp Nou
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Samotné vstupenky byly v prodeji a k výměně pouze na pokladnách v Edenu. 

    Při nákupu vstupenek bylo třeba odevzdat vyplněný a podepsaný formulář. Spolu s formulářem bylo třeba ukázat doklad k danému formuláři, stačí fotka na mobilu nebo kopie dokladu na papíře.

    Prodej vstupenek i voucherů byl ukončen v pátek 1. listopadu v 18:00.

    Nepokoje v Katalánsku

    V souvislosti s cestou fanoušků SK Slavia Praha na utkání dne 5.11.2019 do Barcelony doporučujeme nadále upozorňovat na možnost vzniku různých obtíží – především dopravních – v katalánské metropoli a přilehlém okolí. Nelze vyloučit pokračování demonstrací/protestních akcí, a proto je zapotřebí se vyhnout centru města, okolí vládních budov a hlavních dopravních tepen a sledovat informace médií a pořádkových služeb. 

    Pokud se občan ČR dostane do situace nouze, bude možné ji řešit přes pohotovostní telefonickou linkou českého velvyslanectví (+34-699-982307). Připraven pomoci je rovněž Honorární konzulární úřad v Barceloně, kde bude možné si v případě potřeby vyřídit cestovní průkaz/náhradní cestovní doklad (adresa: Calle Muntaner, 263, 1-o C, 08021, Barcelona, tel.: +34-93-2413236). Vzhledem k tomu, že otevírací doba zmíněného konzulátu je omezená, tak bude vhodné se domlouvat přes nouzovou linku zastupitelského úřadu, který zajistí operativní vyřízení věci. Vzhledem k častým krádežím, doporučujeme se po městě pohybovat pouze s fotokopií osobního/cestovního dokladu a menší finanční hotovostí.

    Níže uvádíme užitečné odkazy a telefonická čísla:

    Informace pro turisty/návštěvníky Barcelony ( Consorcio de Turismo de Barcelona):
    (+34)-93-2853834 (od 8 do 20 hod)

    Městská hromadná doprava v Barceloně - včetně dopravy na letiště:

    www.tmb.cat Tel.: (+34)-902-075027
    Příměstská železniční doprava v Barceloně (tzv. rodalíes):
    http://rodalies.gencat.cat Tel. : (+34)-900-410041
    Španělská letecká doprava: http://www.aena.es

    MZV ČR upozorňuje cestovatele také na možnost se registrovat v databázi DROZD.

    Harmonogram prodeje

    Máme k dispozici sektor o celkovém počtu 4 750 míst. Cena vstupenky je 1540 Kč. Doporučujeme si vstupenky obstarat co nejdříve!

    Vouchery online Prodej pokladny Počet
    Členi Klubu Slavia 9. - 10. října 12. října 6 ks
    Permanentkáři, OP a FK 11. - 13. října 13. - 15. října 4 ks
    Volný prodej 14. - 25. října 16. října - 1. listopadu 2 ks

    Výjezdy fanouškovských organizací

    V Odboru přátel naplánoval autobusové i letecké zájezdy, další info čtěte na jejich webových stránkách.

    Tribuna Sever poskytl autobusový zájezd, bližší informace v jejich článku.

    Ve Fanklubu pak nabízel 3 možnosti, jednu autobusovou a dvě letecké, veškeré informace rozepsali zde.

    Barcelona

    Barcelona je druhé největší město Španělska, hlavní město Katalánska a známá přímořská turistická destinace.

    Ve městě se nachází celá řada moderních i historických architektonických památek, mezi nejznámější patří ty z dílny architekta Antoniho Gaudího - chrám Sagrada Familia, symbol města a mistrovské dílo, které dodnes není dokončeno. Mohutná stavba s osmi vysoko čnějícími věžemi se stala nejvýraznějším bodem v siluetě Barcelony. Z jeho věží, kam se stoupá po točitých schodech, je nádherný výhled na celé město a jeho okolí. V centru města jsou další Gaudího známé stavby, dům Milà (Casa Milà), dům Batlló (casa Batlló) a Park Güell.

    Jsou zde ale i další zajímavé památky. Na náměstí Plaça del Rei stojí muzeum historie města, v jehož podzemí můžeme vidět vykopávky z římského období. Radnice Casa de la Ciutat na náměstí Plaça Sant Jaume. Středověké loděnice Les Drassanes. Nebo světoznámý kostel Santa Maria del Mar.

    Podrobnou mapu hromadné dopravy naleznete na tomto webu.

    Turistické aktivity můžete vybírat zde.

    Přehled restaurací pak najdete tady.

    Mládežnická Liga mistrů

    Vstupné na zápas naší U19 s mládeží Barcelony bude ZDARMA! Informace o zápase našich mládežníků si můžete přečíst v samostatném článku  Informace k zápasu UEFA Youth League v Barceloně.

    Doprava

    Pokud jedete některým z autobusů fanouškovských organizací, tak zaparkujete autobusem na parkovišti cca 10 minut od stadionu. Níže naleznete mapu s umístěním parkoviště.

    Nejpopulárnější dopravní prostředek hromadné dopravy v Barceloně je metro. Aby taky ne - systém je snadno pochopitelný a velmi rychle se v něm zorientujete. Metro pokrývá celé město, čítá 12 linek a 186 stanic a nejdůležítější zastávka pro vás bude Palau Reial, která se nachází kousek od stadionu. Na stadion jezdí linka L3.

    Camp Nou

    Španělsky název znamená "Nový stadion". Zas tak nový ale není, postaven byl v roce 1957 a aktuální kapacita 99 500 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy a pátým největším na světě. Až do roku 2000 bylo jeho jméno Estadi del FC Barcelona, hlasováním členů oficiálního klubu fanoušků byl však přejmenován na často užívaný název Camp Nou.

    Na celosezónní vstupenky se nečekají žádné fronty, jediný způsob, jak je získat, je zdědit je, či jinak získat od jiného majitele. Anebo můžete přijet do sektoru hostí.

    Camp Nou hostil 2x v historii finále Ligy mistrů a v listopadu bude hostit i zápas Barcelony se Slavií.

    Pochod

    Před zápasem bude pochod slávistických fanoušků na stadion. Fanoušci se začnou scházet v okolí Parc de Pedralbes u zastávky metra Palau Reial už během odpoledne. V 17:00 pak pochod vyrazí směr stadion, kam dorazí okolo 17:30.

    Doporučujeme se řídit pokyny policie a našich stevardů, také nabádáme fanoušky, ať pijí alkohol v rozumném množství. 

    Vstup a pobyt v sektoru

    UPOZORNĚNÍ PRO FANOUŠKY: do sektoru hostí budou vpuštěni pouze fanoušci ve slávistickým nebo neutrálním oblečení! U vstupu bude probíhat kontrola, aby se do sektoru nedostali fanoušci s jinými dresy, šálami, atd.

    Ke stadionu ke správnému vstupu se nejsnáze dostanete z ulice  Carrer d´Elisabeth Eidenbenz, kam lze pěšky dojít jak z metra, tak i z parkoviště pro autobusy. Níže naleznete mapu s navigací jak se k bráně dostat z metra.

    Vstup ke stadionu do sektorů hostí je přes Gate 21. Vstup bude branou k důkladné osobní kontrole, u které bude i pes vycvičený na odhalení pyrotechniky, následně proběhne kontrola vstupenky, přechod přes můstek až ke vstupu C, který vede do našeho sektoru. 

    K dispozici máme sektory 521 až 537, žádáme fanoušky ať se na stadion řadí podle toho jak přijdou přednostně od sektoru 521 (dle obrázku níže). Děti mladší 14 let mohou na stadion pouze v doprovodu dospělé osoby. Stadion je nekuřácký. Není zde žádná úschovna zavazadel.

    Níže se můžete podívat na výhled z našeho sektoru.

    Na stadion není povoleno vnášet objemné předměty a zavazadla, dětské kočárky, zbraně, drogy, alkohol, pyrotechniku, jakékoliv rasistické, xenofobní či politické nápisy nebo oblečení, drony, lasery, hořlaviny, nářadí, tyče, hudební nástroje, počítače, profesionální kamery, zvířata a elektronické koloběžky.

    Vlajky jsou povolené v maximálním rozměru 2x1 metr (o povolení větších vlajek jednáme) a je třeba je nechat s předstihem schválit španělským klubem. V případě zájmu o vlajku do sektoru ji prosím pošlete na email slo@slavia.cz. V emailu prosím uveďte rozměr a fotku vlajky.

    Po zápase

    Po konci zápasu budeme čekat cca 20-30 minut, než nás pustí ze stadionu. Půjde se stejným směrem jako pochodem na stadion a to jak směrem k parkovišti, tak i k metru (viz mapa výše).

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Barceloně od pondělního rána k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici  Generální konzulát České republiky v Barceloně (adresa: Muntaner 263, 1C, 08021 Barcelona), úřední hodiny jsou pondělí až pátek 10.00 - 13.00. K dispozici je pro všechny telefonní linka +34 932 413 236 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Informace pro fanoušky na Slovácko

    29. 3. 2024
    Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

    Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

    28. 3. 2024
    Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

    Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

    28. 3. 2024
    V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

    Další články