AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Milána | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky do Milána

První zápas Slavie ve skupině F Ligy mistrů se odehraje dnes v Miláně proti místnímu Interu. V článku si přečtěte důležité informace k zápasu

Tento podzim nás v Lize mistrů čekají parádní výjezdy na 3 ze 4 největších fotbalových (ligových) stadionů v Evropě. Jako první nás čeká italské Miláno. Článek jsme upravili, aby nahoře bylo to nejdůležítější aktuální info.

Zákaz konzumace alkoholu

Od místního konzulátu jsme byli upozorněni, že v okolí stadionu San Siro a dalších částech Milána platí zákaz podávání a prodeje alkoholických nápojů včetně případných „zásob“ dovezených z Česka.

Doprava ke stadionu

Fanoušci se začnou scházet organizovaně v centru města na Piazza del Duomo v 15:30, společně pak vyrazí cca v 16:15 metrem směr stadion San Siro

Na stadion se lze dostat i několika dalšími způsoby, níže v bodech naleznete jednotlivé možnosti dopravy na stadion:

  • Metrem 5 (fialová linka) na zastávku San Siro Stadio, následně pěšky 5 minut dle mapy níže
  • Autobusy 49, 64, 78, 80 a 423 do zastávky San Siro Stadio, následně pěšky 5 minut dle mapy níže
  • Tramvají 16 do zastávky San Siro Stadio, následně 3 minuty pěšky dle mapy níže
  • Metrem 1 (červená linka) na zastávku Lotto stop, následně pěšky cca 25 minut
  • Taxi k jižní straně stadionu, k bráně na stadion č.10

Z rozhodnutí policie může dojít ke změně přístupu k sektoru hostí, pokud k tomu dojde (a my o tom samozřejmě budeme informovat), tak alternativní cesta bude přes parkoviště pro naše fanoušky a dál ke vstupní bráně (viz černá linka na mapně níže).

Mapu níže si můžete samostatně otevřít zde!

San Siro

San Siro známý také pod jménem Stadio Giuseppe Meazza je fotbalový stadion v italském Milánu. Je to domácí stadion dvou velkých fotbalových velkoklubů: AC Milán a Inter Milán a zároveň jedno z nejproslulejších fotbalových hřišť. Stadion má kapacitu 80 000 diváků, což z něj dělá osmý největší stadion v Evropě. Zároveň je jedním z 23 evropských pětihvězdičkových stadionů. Své první a originální a oficiální jméno nese, protože se nachází v okrese San Siro. Druhé jméno nese na počest slavného milánského fotbalisty 30. let Giuseppe Meazzy. Dost ale informací z Wikipedie, mnohem důležitější jsou informace potřebné k výjezdu a to si přečtete níže.

V dalších dnech a týdnech postupně upřesníme informace a fotky k vstupu a pobytu na stadionu San Siro.

Parkování

Auta i autobusy lze parkovat přímo u stadionu na parkovišti pro fanoušky hostí, na mapě výše je parkoviště vyznačeno červeným polem a vjezd na něj je ze západní strany z ulice Via Federico Tesio. Parkoviště je hlídané a má dostatečně velkou kapacitu.

Parkoviště se nachází hned u vstupu na stadion pro naše fanoušky a bude mít otevřeno v den zápasu od ranních 7:00. Parkoviště je hlídané a placené, stojí 20 EUR auto a 60 EUR autobus. Upozorňujeme fanoušky, že parkování je placené v celém Miláně.

Vstup a pobyt v sektoru

Přístup do sektorů pro fanoušky Slavie bude přes BRÁNU č.10, kde se budou konat dvojité kontroly: obecná kontrola před vstupem a následně důkladná kontorla uvnitř oploceného areálu (kde proběhne kontrola detektorem kovů, osobní prohlídkou a vstupenky na zápas). Následně budete vpuštění do areálu stadionu, kde přes VĚŽ č.9 a rampu se dostanete do příslušného sektoru.

Pokud plánujete na zápas vzít vlajku nebo banner větší než 1x1 metr, je třeba poslat fotku a rozměr na  slo@slavia.cz.

V sektoru se nebude prodávat žádný alkohol, platit bude možné v eurech a kartami. Do sektoru je zákázáno vnášet pyrotechiku, zbraně, profesionální kamery, powerbanky, ipady, selfie tyče, alkohol, berle ani invalidní vozíčky.

Po zápase

Na konci zápasu může policie vyzvat příznivce, aby počkali uvnitř vyhrazeného sektoru ( 30-60 minut v závislosti na množství hostujících i domácích fanoušků a dalších opatřeních...). Odcházet ze stadionu budeme přes VĚŽ č.9, případně bude k dispozici k odchodu i VĚŽ č.10. Toalety i občerstvení budou otevřené do odchodu všech fanoušků.

Kontaktní osoba pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Miláně od pondělního rána k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, tel. čísle +420 728 802 963, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

Pro všechny případy je fanouškům k dispozici  Generální konzulát České republiky v Miláně (adresa: Via G. B. Morgagni, 20 Milano, 20129), úřední hodiny jsou úterý - čtvrtek: 9-12 (na objednání emailem na adrese consulate_milano@mzv.cz). K dispozici je pro všechny nepřetržitá pohotovostní linka +39 375 637 8179 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

Před výjezdem

Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Vše zde maximálně přehledně popíšeme.

Pro lepší přehlednost můžete využít níže seznam odkazů v rámci článku, abyste vše jednoduše nalezli:

  • Vstupenky
  • Výjezdy fanouškovských organizací
  • Milán
  • Doprava ke stadionu
  • San Siro
  • Parkování
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Máme k dispozici sektor o celkovém počtu 4 361 míst. Prodej vstupenek byl už ukončen. Prodej vstupenek byl už ukončen. Vouchery byly vydávány do sobotní noci a nyní již je výdej vstupenek za vouchery ukončen.

    Výjezdy fanouškovských organizací

    V Odboru přátel nabízí nejen Milán, ale rovnou Barcelonu i Dortmund. Co se týče Milána, tak máte na výběr autobusem na otočku nebo letecky. Veškeré informace naleznete na jejich stránkách, kde se můžete i přihlašovat k výjezdu.

    Tribuna Sever vypravuje autobusy do Milána (1900 Kč) a do Dortmundu (1300 Kč). Přihlašovat se můžete v TS Storu už nyní. Více informací naleznete na jejich Facebooku.

    Ve Fanklubu vypsali také autobusové i letecké zájezdy na všechny tři venkovní zápasy. Milán připravují autobusem na otočku nebo letecky s přespáním. Všechny informace naleznete na jejich webu, kde se můžete přihlásit k výjezdu.

    Milán

    Dřívější průmyslové srdce Itálie je v současnosti městem bank, módy a historických památek. Dominantou města je Katedrála narození Panny Marie (též známý jako Dóm, italsky Duomo) a samozřejmě naměstí před katedrálou Piazza del Duomo. Za návštěvu stojí i kostel Santa Maria delle Grazie s freskou Poslední večeře, nákupní pasáž Galerie Viktora Emanuela II. a Královský palác.

    Město jako takové je protkáno velmi hustou sítí veřejné hromadné dopravy, které dominují 4 linky metra (5. je ve výstavbě) a jedna z nich vede i ke stadionu San Siro. Více informací o dopravě na stadion si přečtěte níže.

    Generální konzulát České republiky v Miláně informuje:

    Aby čeští fandové mohli mít radost především z fotbalu a nemuseli řešit nějaké nepříjemnosti, doporučujeme dodržovat základní pravidla chování ve velkém městě. Například nenechávat žádné viditelně odložené věci v autech, mít u sebe doklady, dávat pozor na kapesní zloděje. V případě nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení je možné kontaktovat pohotovostní linku Generálního konzulátu ČR v Miláně +39 375 637 8179, kde se Vám budeme snažit pomoci.

    Žádáme rovněž české fanoušky, aby respektovali pokyny pořadatelů a zejména italské policie, která bude při tomto fotbalovém svátku rovněž přítomna. Přejeme všem hezký fotbalový zážitek bez zbytečných nepříjemností.

    Zdroj: https://www.mzv.cz/milano/cz/konzularni_a_vizove_informace/aktuality/fotbalova_slavia_hraje_v_milane.html

    Podrobnou mapu hromadné dopravy naleznete na tomto webu.

    Turistické aktivity můžete vybírat zde.

    Přehled restaurací pak najdete tady.

    Mládežnická Liga mistrů

    Informace o zápase našich mládežníků si přečtěte v samostatném článku o zápase UEFA Youth League v Miláně.

    Aktuálně

    Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

    28. 3. 2024
    Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

    Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

    28. 3. 2024
    V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

    Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

    28. 3. 2024
    Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

    Další články