AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky na Chelsea | SK Slavia Praha
Více

AKTUALIZOVÁNO: Informace pro fanoušky na Chelsea

Ve čtvrtek 18. dubna odehrajeme odvetný zápas Evropské ligy v Londýně. Přečtěte si bližší informace k organizaci utkání. Pochod fanoušků startuje v 18:00.

Doporučujeme všem fanouškům pečlivě přečíst tento článek a v dalších dnech bedlivě sledovat novinky v tomto článku a na sociálních sítích.

Informace v médiích

V médiích se objevila infromace, že může dojít k zavření sektoru pro naše fanoušky v Londýně. Fanoušci se však nemusí obávat, se vstupenkou na odvetný zápas Chelsea - Slavia můžete být v klidu a do Londýna vycestovat a jít na zápas.

Vstupenky

Vstupenky byly v předprodeji pro permanentkáře. V současné chvíli jsou již klasické vstupenky  beznadějně vyprodané!

Máme k dispozici ještě několik vstupenek pro vozíčkáře, pokud máte zájem o vstupenku (dopravu si musíte zařídit sami), ozvěte se na email  slo@slavia.cz

Formulář pro nákup vstupenek na venkovní zápas s Chelsea naleznete  zde.

SLO Slavia nově na Facebooku!

Pro jednodušší komunikaci ohledně výjezdů ve FORTUNA:LIZE i v evropských pohárech máme  komunitní skupinu na Facebooku.

Odkaz na přidání do skupiny najdete níže. Přidávejte se do ní prosím jen v případě, že skutečně jezdíte za Slavií na výjezdy. Skupina má velmi striktní pravidla a řeší se v ní pouze a jen výjezdy.

Sledovat ale samozřejmě můžete i účet na Twitteru.

Facebook skupina - https://www.facebook.com/groups/Slavia.SLO/

Twitter účet - https://twitter.com/Slavia_SLO

Cestovní doklady

Pro cestu do Londýna vám bude 100% stačit občanský průkaz, kdyby však náhodou přeci jen došlo k odchodu Velké Británie z EU k tomuto datu, bude občanka k cestování prozatím stačit. Nejnovější informace o podmínkách vstupu vám poskytne i Velvyslanectví Velké Británie se sídlem v Praze.

Londýn

Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska je jedním z největších světových obchodních center a také město plné fotbalových klubů a stadionů. Aby ne, kromě našeho soupeře Chelsea sídlí v Londýně ještě Arsenal, Tottenham, West Ham, Fulham a Crystal Palace. A to jsou jen kluby aktuálně hrající Premier League!

Londýn je však také multikulturní centrum zábavy, umění, architektury, turismu, byznysu a i proto patří mezi turisticky nejnavštěvovanější města na světě. S tím samozřejmě souvisí i ty méně příjemné věci, jako je kriminalita, ceny ubytování, atd. Vzhledem ke své velikosti však Londýn nemá žádné no go zóny.

Podrobnou mapu metra a železnice naleznete na  tomto webu.

Turistické aktivity můžete vybírat  zde.

Přehled restaurací pak najdete  tady.

Chování ve městě

Přestože se britové rozhodli pro odchod z Evropské Unie, Londýn samotný je naopak velmi vstřícný k cizincům. Platí to i o fotbalových fanoušcích, pro které je to jedna z vysněných fotbalových destinací. To však neznamená, že se můžeme chovat jak chceme. Pamatujte na to, že reprezentujete nejen sami sebe, ale také slávistickou obec, proto pijte a fanděte s rozumem. Dávejte pozor na své červenobílé propriety: vlajky, šály, dresy a další cennosti.

Upozorňujeme, že pyrotechnika není dovolena na stadionu Chelsea, ani v Londýně samotném. Případné pyrotechnické představení ocení londýnská policie v tom lepším případě pobytem na stanici a pokutou.

Pochod fanoušků

Na stadion se půjde hromadným pochodem v 18:00 z Earl´s Court Road, pochod bude cca na půl hodiny. V blízkosti Earl´s Court Road bude probíhat předzápasová příprava fanoušků. Pamatujte na to, že reprezentujete nejen sami sebe, ale všechny fanoušky Slavie. Pijte proto alkohol s rozumem.

Trasa pochodu je přibližná a závisí na rozhodnutí policie, kudy pochod povede. Dbejte proto jejich pokynů. Na mapě íže můžete najít nejen místo setkání pro fanoušky před pochodem, ale také vstup pro fanoušky hostí, parkování pro autobusy, zastávky metra a železnice.

Autobusy mohou od rána parkovat v ulici Imperial Route (ikona P), po zápase pak budou čekat v ulici Fulham Road v blízkosti stadionu (ikona autobusu). Před i po zápase můžete využít služeb hromadné dopravy, zastávky jsou zeleně s ikonou metra.

Mapu výše si můžete otevřít na  samostatnou záložku.

Stamford Bridge

Stamford Bridge je fotbalový stadion ležící na hranici čtvrtí Fulham a Chelsea, na jihozápadě Londýna a je domácím stadionem Chelsea FC. Stamford Bridge je ucelený komplex, zahrnující oficiální klubový obchod, dvojici čtyřhvězdičkových hotelů a několik restaurací. 

Pro fanoušky hostí je připraven sektor pro 2200 lidí. Na obrázku níže můžete sektor vidět sektory pro fanoušky hostí na tribuně Shed End. Stadion je nekuřácký.

Vstup a pobyt v sektoru

Vstup na stadion pro hostující fanoušky si můžete prohlédnout v  Google Street mapách a také na fotce níže. Stadion je nekuřácký a jsou zakázané i tzv. elektronické cigarety. U vstupu nejdříve proběhne bezpečnostní kontrola, následovat bude načtení vstupenky do systému a vpuštění na stadion.

Upozorňujeme fanoušky, že si pořadatelská služba vyhrazuje právo nevpustit popř. vyvézt fanoušky, kteří budou mít na sobě např. trička hanobící rasu nebo fotbalové organizace. V Londýně trička noste, před vstupem na stadion jej doporučujeme sundat, nebo aspoň otočit na ruby.

Na stadionu není úschovna zavazadel, proto si doporučujeme batohy a nevhodné předměty nechat na hotelu nebo v autobusu. Seznam zakázaných předmětů naleznete níže.

Níže si můžete prohlédnout způsob načtení vstupenky na zápas. Vstupenku vložte do čtečky čárovým kódem napřed a vyčkejte, až se rozsvítí zelené světlo. Následně můžete vstoupit na stadion.

V sektoru bude ke koupi občerstvení a nízkoalkoholické pivo, platit bude možné hotově librami i kartou.

Bannery lze vzít do sektoru a pověsit na zábradlí, maximální výška vlajky musí být 80 cm a šířka 250 cm.

Do hlediště je zakázáno vnášet hudební nástroje, jídlo, nápoje, pyrotechniku, zbraně, drogy, jakékoliv skleněné, kovové keramické či dřevěné nádoby, vlajkové tyče, spreje, parfémy, alkoholické nápoje, zapalovače, lepenky, elektronické cigarety, atp. Zakázané jsou i velké batohy, deštníky, profesionální kamery, fotoaparáty a jakékoliv samolepky. Úschovna na stadionu není, nechte si tedy zavazadla a nepovolené předměty na hotelech či v autech.

Stání bude povoleno pouze v sektoru pro aktivní fanoušky.

Po skončení zápasu

Po skončení zápasu prosím vyčkejte na instrukce pořadatelů a policie. Pro fanoušky, kteří jsou na výjezdu autobusem, budou autobusy přistaveny v ulici Fulham Road (viz mapka výše). Ostatní fanoušci mohou využít hromadné dopravy v okolí stadionu - Fulham Broadway, West Brompton a Imperial Wharf.

Výjezdy fanouškovských organizací

Pokud se chystáte na výjezd s Odborem Přátel/Fanklubem/Tribunou Sever, doporučujeme se s dotazy obrátit nejdříve na ně, popř. na cestovní kanceláře.

Kontaktní osoba pro případ nouze

Fanouškům bude přímo v Londýně od úterního odpoledne k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, tel. čísle +420 728 802 963, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhrandí vstupenku, neboť očekáváme vyprodaný sektor.

Pro případ ztráty dokladů a jiných urgentních záležitostí je fanouškům k dispozici České velvyslanectví v Londýně (adresa: 26-30 Kensington Palace Gardens, Kensington, London W8 4QY), telefonní číslo je +44 (0)20 7243 7908 (po-čt 8:30-17:15 hod., pá 8:30-16:00 hod.).

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články