Alex Baluta odchází do Maďarska | SK Slavia Praha
Více

Alex Baluta odchází do Maďarska

Po dvou letech opouští Slavii ofenzivní záložník Alexandru Baluta. Jeho novým působištěm bude maďarský klub Puskás Akademia.

Alexandru Baluta přišel do Slavie v červnu 2018 jako čtyřnásobný rumunský reprezentant a kapitán Craiovy, která v předcházejícím ročníku rumunské ligy vybojovala třetí místo. Ve své první sezoně odehrál 22 ligových zápasů s bilancí tří gólů a čtyř asistencí, naskočil i do obou kvalifikačních duelů Ligy mistrů s Dynamem Kyjev a do čtyř utkání základní skupiny Evropské ligy.

V minulé sezoně si ale nevybojoval stálou pozici v kádru sešívaných a po jediném odehraném zápase odešel v září 2019 na hostování do Slovanu Liberec. V dresu Severočechů pak nastoupil do 21 ligových zápasů, ve kterých vstřelil čtyři góly a přidal stejný počet asistencí.

Dnes šestadvacetiletý rumunský záložník přestupuje do třetího klubu loňské tabulky maďarské nejvyšší soutěže Puskás Akademia, kde podepsal tříletý kontrakt. Hrát bude pod vedením trenéra Zsolta Hornyáka, který v sezoně 2018/19 vedl ve Fortuna lize Slovan Liberec.

Alexovi děkujeme za jeho výkony v sešívaném a do dalšího působení mu přejeme jen to nejlepší.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články