All Stars Cup letos premiérově přivítá týmy ze tří kontinentů | SK Slavia Praha
Více

All Stars Cup letos premiérově přivítá týmy ze tří kontinentů

Tři kontinenty budou mít letos zastoupení na juniorském turnaji All Stars Cup 2014. Ke špičkovým týmům šestnáctiletých fotbalistů z Evropy se opět přidá zástupce Střední Ameriky a novinkou je účastník z Asie. Již šestý ročník turnaje proběhne ve dnech 13. – 15. června v areálu SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905.
Základní myšlenka turnaje nabízet českým účastníkům každý rok novou fotbalovou zkušenost se letos odrazila v účasti šesti zahraničních týmů - nováčků. Finalisty posledního ročníku turnaje mexický Chivas Guadalajara a portugalský Sporting (trojnásobný vítěz turnaje) společně s francouzským týmem Olympique Marseille doplní po sportovní stránce špičkové kluby.

Velký respekt vzbuzují fotbalisté Dynama Záhřeb, kteří vloni v této věkové kategorii vyhráli neoficiální mistrovství světa klubů. Zdatná konkurence přijede také z Itálie. Fotbalisté Milánského Interu do šestnácti let patří k nejuznávanějším v Evropě. K nim se řadí další evropské kluby zvučných jmen. Na tradici účasti týmů španělské fotbalové školy letos navážou fotbalisté Atlética Madrid. Ty doplní mladíci z německého Hamburku (HSV) a maďarského Györu.

Důkazem vzrůstající prestiže turnaje je i premiérová účast asijského týmu. Z druhého nejlidnatějšího města Japonska přicestuje tým Jokohama Marinos. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších klubů v Japonsku. Poprvé v historii tak budou mít na turnaji All Stars Cup zastoupení tři kontinenty.

Pro české týmy to bude velmi zajímavá a užitečná konfrontace se zahraničními soupeři, kteří pocházejí z různých fotbalových prostředí. Mezi tuzemskými účastníky se vedle pořadatelů z Pražské Slavie a Bohemians Praha 1905 objevují i další známé týmy: Viktoria Plzeň, Dynamo České Budějovice, Hradec Králové, Příbram nebo Dukla.

Formát turnaje i jeho stávající podoba zůstane i v tomto roce zachována. Na každý z týmů čeká bez ohledu na výsledky celkem devět zápasů rovnoměrně rozložených do tří hracích dnů, které budou sehrány v tréninkovém centru SK Slavia Praha. Zápas o třetí místo, finále a slavnostní vyhlášení výsledků proběhne jako tradičně na stadionu Slavie, kde se uskutečnil v minulém roce zápas evropského superpoháru mezi Bayernem Mnichov a Chelsea.

Turnaj ALL STARS CUP 2014 pořádá sportovní a marketingová agentura All Stars Team s.r.o. ve spolupráci s Městskou částí Praha 10 a fotbalovými kluby SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905. Záštitu nad tímto turnajem převzal starosta Městské části Praha 10 Bohumil Zoufalík a Fotbalová asociace České republiky. 

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články