B-tým a mládežníci startují své soutěže | SK Slavia Praha
Více

B-tým a mládežníci startují své soutěže

B-tým, ale i další mládežnické kategorie o víkendu čekají první mistrovská utkání.

B-tým

V neděli sešívané „béčko“ vyzve v 1. kole ČFL skupiny A Admiru. Slávisté se představí na hřišti soupeře v neděli 23. srpna od 10:15.

„Konečně se po dlouhé odmlce rozbíhají soutěže. Zápasy v soutěži budou určitě ostřejší oproti zápasům v přípravě, i když generálka s Jabloncem měla parametry mistrovského utkání,“ těší se na první utkání trenér Marek Jarolím.

Slávisté v přípravě dokázali porazit všechny soupeře a nyní vyhlížejí první soutěžní body. „Myslím si, že nás zápasy v přípravě dostatečně prověřily. Hráči nabrali potřebné sebevědomí pro naši hru. Při mistrovském utkání na hráče ale vždy působí i další vnější vlivy, s tím se nedá nic dělat. Kluci se od nich budou muset odprostit a hrát stejnou hru, jakou jsme předváděli do teď,“ dodává hlavní trenér B-týmu.

Aktuální složení B-týmu pro nadcházející sezonu:

Brankáři: Jan Sirotník, Jakub Surovčík, Christian Fülöp

Obránci: Alex Bárta, Martin Douděra, Michal Hošek, František Matys, Machal Šmíd, David Štětka, Michal Švec

Záložníci: João Felipe, Lukáš Hroník, Jakub Kopáček, Jakub Křišťan, Michal Kubáň, Daniel Langhamer, Tomáš Rigo, Jakub Zeronik

Útočníci: Jonáš Kneifel, Abdallah Sima, Adam Toula, Adam Vlasák

Adam Toula je stále v rekonvalescenci po dlouhodobém zranění. Uzdravování je na dobré cestě a nejspíše bude k dispozici pro jarní část sezony. Na pár dalších drobnějších věcí je tým v pořádku a připraven,“ říká k zdravotnímu stavu hráčů trenér Marek Jarolím.

Vstupné pro fanoušky na Admiru je 50,-. Důchodci mají vstupné zvýhodněné za 30,-.

U19

U19 odehraje svůj první mistrovský zápas I. CELOSTÁTNÍ DOROSTENECKÉ LIGY v sobotu 22. srpna proti Meteoru. Slávisté odehrají utkání na hřišti soupeře od 11:00.

„Tým je na tom velmi dobře, příprava probíhala podle představ. Sehráli jsme zápasy s dospělými týmy, které jsme výsledkově zvládli výborně. Samozřejmě ve výkonech byly některé detaily, které jsme si ukazovali, a na kterých je stále potřeba pracovat. Myslím si, že jsme dobře nachystaní, a všichni se těšíme na první mistrovské utkání,“ říká hlavní trenér kategorie U19 Martin Hyský.

Aktuální složení U19 pro nadcházející sezonu:

Brankáři: Tomáš Kolodziej, Matyáš Vágner

Obránci: Pavel Behenský, Adam König, Javier Neruda, Sebastian Novák, Kryštof Obadal, Filip Prebsl, Daniel Samek, Štěpán Starý, Milan Šimoník

Záložníci: Jaroslav Brejcha, Tomáš Hájek, Matyáš Hrubý, Adam Kokeš, Filip Šimeček, Martin Šubert, Denis Višinský, Jakub Vorel

Útočníci: Denis Alijagič, Filip Horský, Matěj Jurásek

„Složení týmu už je stabilní. Máme kádr 20+2 ovšem Kokeš, Novák a Hrubý mají dlouhodobější zranění. Novák má už individuální program a měl by se během krátké doby zapojit do týmového tréninku. Mužstvo je složené ze tří ročníků 2004, 2003 a 2002,“ dodává ke složení týmu hlavní trenér Martin Hyský.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články