B-tým do čela ČFL a trofej z mezinárodního turnaje pro U17 | SK Slavia Praha
Více

B-tým do čela ČFL a trofej z mezinárodního turnaje pro U17

Žáci vstřelili v Chomutově krásné góly. Dorostenci je napodobili v Českých Budějovicích a odvezli si z jižních Čech šest bodů. Béčko deklasovalo Písek a vyhouplo se do čela tabulky a U17 zvítězila na mezinárodním turnaji. Připomeňte si výsledky slávistických talentů v souhrnném článku.

Sobota 4. června

U12

Junior Chomutov U13 vs. SK Slavia Praha 3:2 (0:0)
Sestava: Anishchenko, Fukna – Černý, Hofman, Lahoda, Martínek, Novotný, Šafr, Štěpánek, Teplý, Vacek, Zich, Košťál David, Košťál Ondřej, Bryndza
Góly: Košťál, Štěpánek

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: Odehráli jsme kvalitní zápas v pěkném fotbalovém prostředí. Z naší strany to byl super výkon: spousta pěkných kombinací a úspěšná výstavba hry od brankáře při vysokém pressingu soupeře. Zejména druhou třetinu jsme dominovali, ale bohužel se potvrdilo to, co nás trápí poslední půlrok, a to je neproměňování šancí. Minimálně šestkrát jsme trefili břevno nebo tyčku, což je poněkud frustrující. Hlavně za stavu 2:1 pro nás, kdy jsme případným gólem mohli soupeři odskočit na rozdíl dvou gólů a v klidu dohrát zápas. Bohužel v 70. minutě jsme dostali na 2:2 a o několik minut později si jeden z našich hráčů spletl sport a při soupeřově rohu zahrál volejbalovým způsobem oběma rukama nad hlavou míč, z čehož byla jasná penalta a stav 3:2. Tak jako v každém zápase i v tomto se ale soupeř dokázal prosadit jen s využitím důrazných hráčů nebo po našich banálních chybách, kterých jsme se však dnes vyvarovali. Naši kluci si za předvedenou hru zaslouží velkou pochvalu, ale je potřeba určitě zapracovat na efektivitě v zakončení.

U11

Junior Chomutov U12 vs. SK Slavia Praha 2:7 (1:5)
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Střihavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: Rakár, 4x Střihavka, Vavrla, Rusyn

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Utkání s Chomutovem jsme odehráli kvalitně. Zejména individuálně tak i v součinnostech, kde byla znát velká podpora křídelních hráčů, kteří svým pohybem uvolňovali střed hřiště, nebo jsme se díky tomu dostávali do přečíslení. Dnes jsme se i více tlačili do koncovky, kterou se snažíme zlepšovat. Dali jsme také 5-6 tyček či břeven a další střely byly také nevyužity. Celkový výsledek určitě mohl být v náš prospěch jiný.

Neděle 5. června

B-tým

SK Slavia Praha vs. FC Písek 5:0 (4:0)
Sestava: Dvořák (59. Slavata) – Zeronik, Behenský (59. Samer), Švec, Labík – Nikl – Beran (46. Šimeček), Šubert (69. Saleh), Kopáček – Šmiga, Usor (69. Biegon)
Góly: 15. Zeronik, 19. Šubert, 35. Usor, 43. Šmiga, 74. Biegon

Nedělní dopoledne na Xaverově ozdobil svým utkáním B-tým. V 15. minutě si na hranici velkého vápna zpracoval centr Jakub Zeronik, z halfvoleje poslal balón nechytatelně na přední tyč a Slavia vedla. Netrvalo dlouho a domácí odskočili. Po parádní přihrávce za obranu chladnokrevně zakončoval Martin Šubert. Ve 35. minutě si na půlkruhu přebral míč Moses Usor a přesnou střelou pod břevno potřetí rozvlnil síť. Povedenou pětačtyřicetiminutovku ještě podtrhl Daniel Šmiga, který ukořistil nepřesný pas soupeře, a i s tečí brankáře dokázal dopravit balón za brankovou čáru. Druhé dějství už bylo na góly podstatně skromnější. Jediný zásah zaznamenal v 74. minutě Erik Biegon, který nejdříve tváří v tvář gólmanovi zaváhal, ale z následné dorážky už se nemýlil. Jasná výhra domácích je o to sladší, protože znamená posun sešívaných do čela tabulky. Stále však zbývá odehrát poslední utkání, které čeká slávisty v neděli 12. června proti Viktorii Plzeň B.

U18

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 0:1 (0:1)
Sestava: Jovanovski – Parpel (63. Iliev), Pančev, Hejduk, Fiker – Zapletal (67. Wesolowsky), Mervard, Zelenka – Jinoch Josef (83. Urban), Pikolon (63. Mikulanda), Vajgl
Góly: 20. Hejduk

Souboj o přední pozice v tabulce se odehrál v Českých Budějovicích. Urputný boj o každý metr trávníku nakonec rozhodla jediná trefa. Postaral se o ní hráč v červenobílém dresu. Zmiňovaným střelcem byl David Hejduk, jehož trefa také znamenala cenné tři body, které putují společně s dorostenci zpět do Prahy. Další utkání čeká osmnáctku ve středu 15. června na domácím hřišti proti SK Petřín Plzeň.

U16

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 2:3 (1:1)
Sestava: Hataš – Herák, Hausman, Holub, Podroužek (60. Schwan) – Jinoch Jan, Pech, Zamazal (60. Steklý), Zeling – Harvey (60. Boledovič), Hefner (60. Mikulanda)
Góly: 21. Pech, 63. vlastní, 78. Herák

Na hřiště po svých starších spoluhráčích nastoupila také šestnáctka. První, komu se však podařilo rozvlnit síť byli v 18. minutě domácí. Sešívání ale přispěchali s rychlou odpovědí. Postaral se o ní o 180 vteřin později Dominik Pech. Vyrovnané skóre vydrželo až do druhé půle, kdy se opět dostali do čela hráči Českých Budějovic. Ale ani tentokrát jejich vedení neměla dlouhého trvání, protože v 63. minutě si nešťastně srazili míč do vlastní sítě – 2:2. Slávisté se nechtěli smířit jen s bodem a vzali otěže zápasu do svých rukou. Dvanáct minut před koncem přidal třetí gól sešívaných František Herák. Dynamu už se vyrovnat nepodařilo, a tak se rána červenobílého střelce stala tou vítěznou. Sedmizápasovou šňůru bez porážky mohou dorostenci natáhnout v dalším utkání ve středu 15. června proti Plzni.

U17

Turnaj Le Havre
Soupiska: Tomas, Rezek - Kolář, Pudil M., Pudil A., Hunal, Zachoval, Konečný, Lpatář, Jelínek, Planka, Kopecký, Dufek, Hájek, Toula, Žitný, Piták

Mistři I. Celostátní dorostenecké ligy vyrazili na turnaj do francouzského města Le Havre. Turnaj se konal v sobotu a v neděli 5. a 6. června a na sešívané čekalo pět utkání po dvakrát dvaceti minutách. Všechna utkání se slávistickým dorostencům vydařila a v nedělním finále porazili francouzský FC Annecy 1:0 díky gólu Adama Pudila. Svěřenci Karla Pitáka si tak z francouzského turnaje přivážejí už třetí trofej po vítězství v dorostenecké lize a v Československém poháru.

Výsledky:
SK Slavia Praha - ESMGO 3:0 (2x Toula, Zachoval)
SK Slavia Praha - FC Annecy 4:0 (Hájek, Pudil M., Kopecký, Toula)
SK Slavia Praha - AC Ajaccio 1:0 (Planka)
Semifinále:
SK Slavia Praha - FC Metz 1:1 (Kolář) - postup do finále na penalty
Finále:
SK Slavia Praha - FC Annecy 1:0 (Pudil A.) 

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články