B-tým v druhém kole letní ligy vyzve Benešov | SK Slavia Praha
Více

B-tým v druhém kole letní ligy vyzve Benešov

Sešívaní odehrají v sobotu druhé kolo METAL CONEXION CUP na Xaverově od 10:00 proti Benešovu.

Letní liga B-týmu opět pokračuje po týdenní přestávce. „Minulý týden v úterý jsme absolvovali testy na COVID-19, poté co byl jeden pozitivní hráč A-týmu. Slavia tak rychle zareagovala a nechala otestovat i B-tým a všechny dorosty včetně realizačních týmů. Někteří hráči měli výsledky do 24 hodin, někteří déle, a proto jsme se domluvili, že dokud nebudeme mít výsledky všech, přerušíme tréninkový proces. Opětovná pauza nás samozřejmě nepotěšila, ale zdraví je na prvním místě a hráči se tak do konce týdne připravovali opět sami. Jsme rádi, že všechny výsledky byly negativní a mohli jsme se tak od pondělí vrátit do plného tréninku,“ říká hlavní trenér B-týmu Martin Hyský.

Sešívaní poprvé po koronavirové pauze odehrají utkání na domácí půdě. V sobotu na Xaverově vyzvou v rámci Metal Conexion Cupu letní ligy od 10:00 Benešov. „Oproti zápasu s Táborskem máme k dispozici dva hráče navíc, Tomáše Vlčka a Michala Hoška, kteří se vrátili do tréninkového procesu po preventivních opatření jejich drobných zranění. Někteří kluci jsou k nám stále posunutí z dorostu, aby se i zátěž, která nás teď čeká, rozložila mezi všechny. Všichni určitě dostanou šanci a budou moci hrát o místo v kádru. Adam Toula, byl na kontrolní prohlídce kolene. Vše vypadá v pořádku, koleno mu neotéká, má ortézu a může už i více cvičit. V individuální přípravě zatím zůstává stále Michal Švec, který si přinesl drobné zranění z dvouměsíční přestávky, ale už také vypadá velmi dobře a myslím si, že nebude dlouho trvat a připojí se plně do tréninku k týmu. Dále také Michal Vaněk, který měl vykloubený palec na noze, nebude k dispozici pro utkání,“ komentuje trenér stav kádru.

„Do zápasu také určitě nezasáhne Luka Radotić, který je stále v Srbsku a nemůže odcestovat,“ dodává hlavní trenér B-týmu.

Utkání bude přístupné pro fanoušky, ovšem v omezeném počtu. Na stadion na Xaverově bude vpuštěno 200 diváků, vstupné je zdarma.

Zápas slávistického B-týmu proti Benešovu můžete sledovat živě na webu České televize.

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/zive/ct4/

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články