B-tým v sobotu vyzve Bohemians | SK Slavia Praha
Více

B-tým v sobotu vyzve Bohemians

Třetí kolo letní ligy přinese B-týmu malé derby s Bohemians 1905 “ B“ na Xaverově od 10:00.

Sešívaný B-tým je v tabulce letní ligy po dvou odehraných kolech zatím na čtvrtém místě s dvěma body za výhru nad Táborskem po penaltách.

V sobotu se slávisté utkají od 10:00 na Xaverově s “béčkem“ Bohemians 1905, které v turnaji zatím nebodovalo. „Na zápas se těšíme, je to třetí duel a chceme ho určitě vyhrát. S Bohemians očekáváme těžké a vyhecované utkání. Myslím si, že jsme v Táborsku hráli dobře. Měli jsme velmi kvalitní pasáže stejně tak jako v zápase s Benešovem, kde jsme měli velmi dobrý první poločas,“ těší se na zápas hlavní trenér B-týmu Martin Hyský.

V prvním i v druhém kole METAL CONEXION CUPU Letní ligy dostala příležitost většina hráčů z širokého kádru B-týmu. Sešívaní v zápasech nastupovali do druhých poločasů v odlišných sestavách oproti prvnímu. „V zápase s Bohemians už nebudeme tolik střídat, kluky necháme hrát větší část utkání. Chci abychom delší časový úsek hráli ve stejné sestavě, samozřejmě v průběhu zápasu dojde ke střídání, ale ne k tak velkému, jako doposud. Tým čekají náročné tři týdny se šesti zápasy, ale kádr je natolik široký, že by kluci takovou porci zápasu měli zvládnout. Jsou na to dobře připraveni,“ dodává k rotacím na hřišti Hyský.

B-tým Slavie bude s Bohemians postrádat dva hráče - Michala Švece a Michala Vaňka, kteří jsou po zranění. „Oba Michalové do zápasu zatím nezasáhnou. Do plného tréninku se připojili teprve nedávno, a proto nebudeme riskovat obnovu jejich zranění,“ doplňuje Martin Hyský.

Kromě Adama Touly, který je zraněný dlouhodobě, do zápasu nezasáhne také Adam Vlasák. Ten si z minulého zápasu přinesl drobné zdravotní problémy. „Mám radost, že je k dispozici hodně hráčů. Na zkoušku dorazil jeden hráč z Táborska, Abdullah Sima. Dostane velký prostor se ukázat, jelikož Adam Toula je zraněný dlouhodobě a Adam Vlasák má menší zdravotní komplikace z minulého zápasu,“ říká trenér B-týmu. 

„Abdulla je u nás na desetidenních testech z Táborska. Kvůli koronavirové pauze jsme ho nemohli vidět ve větší porci zápasů, a proto jsme rádi, že nám ho Táborsko uvolnilo, a budeme ho moci vidět i v ostrém zápase. Za vstřícnost a přístup Táborsku a jeho trenéru panu Brozkovi moc děkujeme a jsme za tuto spolupráci rádi,“ dodává sportovní manažer Jiří Bílek. 

Vstup na stadion bude umožněn do počtu 200 fanoušků a vstupné je zdarma.

Zápas můžete sledovat živě na webu TVCOM v odkazu zde.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články