B-tým zahájil letní přípravu. Jak vypadá kádr? | SK Slavia Praha
Více

B-tým zahájil letní přípravu. Jak vypadá kádr?

Slávistická rezerva zahájila letní přípravu. Tým Marka Jarolíma čeká soustředění v Nymburce i dvě přípravná utkání.

Uplynulou sezonu B-týmu výrazně poznamenala pandemie COVIDU-19. Poslední utkání ČFL slávisté odehráli 11. října proti rezervě Příbrami a zvítězili 2:1, oficiálně sezonu ukončilo rozhodnutí vedení fotbalové asociace 4. května. 

Řada hráčů rezervy si stihla připsat soutěžní debuty v prvním týmu. Kromě Abdallaha Simy, který se stal jednou z klíčových opor sešívaných v cestě za zkompletováním mistrovského hattricku, také Matěj Jurásek, Tomáš Rigo, Daniel Samek, Denis Višinský, Matyáš Vágner a Jakub Křišťan.

Po necelé dvoutýdenní přestávce začaly přípravy na další ročník. K prvnímu společnému tréninku se hráči B-týmu sešli z důvodu plánované údržby travnatých hřišť v tréninkových centrech na Xaverově a v Horních Měcholupech v areálu pražské Hostivaře.

Sešívaní absolvují tři tréninkové jednotky v Praze a následně se přesunou na soustředění do ověřeného sportovního centra v Nymburce. Do Středních Čech slávisté odcestují 13. července a v Nymburce stráví šest dní. Po návratu na tým Marka Jarolíma čekají dvě přípravné utkání a brzký start ČFL skupiny A.

První utkání odehrají slávisté 1. srpna na hřišti Admiry. 

Složení kádru pro letní přípravu:

Brankáři: Sirotník, Surovčík, Fülöp
Obránci: Hrubeš, Bárta, Matys, Štětka, Švec, Šmíd, Labík, Kopáček
Záložníci: Hájek, Nikl, Štěpán Beran, Vorel, Šubert, Šimeček, Michalis Voriazidis (zkouška), Horský, Smoya Atsuta (zkouška), Zeronik, Felipe
Útočník: Toula

7. července 1. trénink
13. července - 18. července Soustředění Nymburk
21. července Přípravné utkání Chlumec nad Cidlinou
24. červencePřípravné utkání Velvary
31. července 1. kolo ČFL - Admira

Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články