Berkovce jste viděli všichni, okomentoval trenér výkon gólmana | SK Slavia Praha
Více

Berkovce jste viděli všichni, okomentoval trenér výkon gólmana

PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Slavia se ve středu představila na hřišti Plzně a nakonec se jí nepodařilo vybojovat ani bod. „Plzeň potvrdila svou kvalitu,“ uznal trenér. Potěšil ho naopak návrat Martina Berkovce. „Viděli jste to všichni,“ chválil výkon svého gólmana.
Miroslava Beránka mrzelo, že se Slavii v Plzni nedařilo. „Nechytili jsme začátek zápasu. Plzeň měla velké šance a než jsme si na to zvykli, dělalo nám to problémy. Byli jsme zakřiknutí. Druhý poločas jsme se už s jejich hrou vyrovnali lépe. Chtěli jsme zlobit z rychlých protiútoku, těch jsme ale moc neměli,“ poukázal na zádrhele.

Domácí ale pochválil. „Plzeň navíc potvrdila svou fotbalovou kvalitu, je silná v kombinaci. To jsme věděli, a proto jsme je chtěli trápit co nejdéle. Dnešní zápas vyhráli zaslouženě,“ přiznal trenér sešívaných.

Soupeř nedal sešívaným nic zadarmo. „Plzeň nás tlačila, musíme uznat jejich kvalitu. Brzdily nás ale také vlastní nepřesnosti, některé situace jsme neřešili dobře. Domácí nás právě svou kvalitou dostali do hlubokého bloku. Co se týče všech ofsajdových situací, které v zápase nastaly, musím se nejprve podívat na video, takto je nemohu hodnotit,“ dodal kouč Slavie.

Sešívaným také dnes chyběl kapitán. „Martin Latka má zraněný stehenní sval. Bude nám chybět ještě v Brně a budeme dělat všechno pro to, aby se vrátil do hry po reprezentační pauze,“ objasnil trenér.

Světlým bodem zápasu byl návrat Martina Berkovce. „K jeho výkonu zkrátka není co dodat, viděli ho všichni. Podal skvělý výkon. Myslíte, že bych ho teď vystřídal? To opravdu dělat nebudu,“ rozsekl brankářské dilema sešívaných Beránek.

Slavia má tedy za jaro pouhé čtyři body. „S jejich počtem spokojený nejsem. Osm bodů jsme měli získat za první tři utkání. Dnes jsme ovšem měli ze všech zápasů k jejich zisku nejdále,“ přiznal trenér.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články