Brankář, záložník i útočník sezony v režii sešívaných | SK Slavia Praha
Více

Brankář, záložník i útočník sezony v režii sešívaných

Ondřej Kolář, Nico Stanciu a Petar Musa. Tito tři hráči opanovali doprovodné ankety hlasování o nejlepší hráče a trenéra sezony!

V anketách o nejlepší hráče sezony na jednotlivých postech, které doprovázejí hlavní hlasování o nejlepšího trenéra a hráče roku, hlasují trenéři a kapitáni všech týmů FORTUNA:LIGY. Sešívaní v doprovodných anketách ovládli hned tři kategorie, nejlepším ligovým brankářem se stal Ondřej Kolář, záložníkem Nicolae Stanciu a útočníkem Petar Musa! Vyhlášení hlavních anket o nejlepšího trenéra, hráče a cizince sezony a následné předání cen bude následovat ve čtvrtek od 14:00.

Brankář sezony: Ondřej Kolář

Tady snad ani nebylo možné volit jinak. Sešívaný gólman zažil fenomenální sezonu nejen v evropských pohárech, ale především i ve FORTUNA:LIZE. Opora sešívaných nastoupila v sezoně do 28 zápasů v základní části ligy, ve kterých vychytala neuvěřitelných 21 nul a přepsala rekord Petra Čecha v počtu čistých kont v jedné sezoně. Další dvě utkání si pak Ondřej Kolář připsal v nadstavbové části, ve které přidal 22 nulu v titulovém utkání proti Plzni. Sešívaný brankář dominoval i v dalších statistikách. Jeho série minut bez obdrženého gólu se zastavila na čísle 788, v procentuální úspěšnosti zákroků, která činila 83,6%, také neměl mezi pravidelně nastupujícími gólmany konkurenci. Skvělé výsledky sešívané defenzivy potvrzuje i fakt, že průměr obdržených branek se u Ondřeje Koláře vyšplhal na pouhých 0,33 gólu na utkání. Opomenout pak nesmíme ani příspěvek sešívaného gólmana ve hře nohama, ve které těžko hledá konkurenci nejen v naší lize, ale i ve světě. I tento fakt potvrzuje statistika - úspěšnost přihrávek se u něj vyšplhala na 89%, celkově 1215 přihrávek pak taktéž nenalezlo mezi ligovými brankáři konkurenci.

Záložník sezony: Nicolae Stanciu

O vítězství rumunského špílmachra sešívané zálohy rozhodly stabilní výkony během celého roku a také jeho parádní forma v závěru sezony, zejména v klíčových zápasech boje o ligový titul. Před pauzou způsobenou epidemií koronaviru patřil sice Nico Stanciu ke klíčovým hráčům sešívaných, svůj um však dlouho nedokázal přetavit v zisk většího počtu bodů. Po obnovení soutěže ale rumunský reprezentant vlétl do ligy jako uragán, v deseti zápasech vsítil dva góly, ke kterým přidal sedm asistencí a dotáhl svými výkony sešívané k zisku titulu. Celkem si Nico Stanciu v sezoně připsal 4 góly a 11 asistencí, což z něj učinilo nejlepšího nahravače sezony. První místo patřilo sešívanému záložníkovi i v počtu vytvořených gólových šancí, kterých svým spoluhráčům připravil neskutečných 65 a potvrdil tak, že mu cena pro nejlepšího záložníka sezony bez diskuse patří.

Útočník sezony: Petar Musa

Chorvatský záložník strávil půl roku na hostování v Liberci, v jarní části sezony se pak vrátil do Slavie a oslavil s ní zisk ligového titulu. Přestože v obou týmech plnil často úlohu žolíka na závěrečné minuty utkání, ve 31 zápasech si připsal fantastických 14 gólů a před závěrečným ligovým kolem sezony, do kterého nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám, se dělí o pozici nejlepšího střelce s Liborem Kozákem. Talentovaný dvaadvacetiletý útočník a oblíbenec fanoušků vsítil v jarní části sezony důležité branky zejména v derby se Spartou, náročném utkání s Příbramí, Opavou či ostravským Baníkem. K vstřeleným brankám Petar Musa navíc přidal i dvě asistence a na celkově 16 získaných bodů, které jej řadí na čtvrté místo mezi všemi ligovými hráči, mu stačilo pouhých 1643 minut strávených na trávníku!

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články