Brazilec Ewerton novou posilou Slavie | SK Slavia Praha
Více

Brazilec Ewerton novou posilou Slavie

Slavii posílí z Mladé Boleslavi pětadvacetiletý Ewerton. Brazilský křídelník a autor jedenácti ligových tref z loňské sezony se sešívanými podepsal smlouvu do června 2025.

Sešívaní hlásí v úvodu přípravy další, už čtvrtou posilu do svých řad. Po Davidu Douděrovi, Václavu Jurečkovi a Eduardu Santosovi přichází z Mladé Boleslavi, stejně jako první jmenovaný, brazilský křídelník Ewerton da Silva, který v Edenu podepsal smlouvu na tři roky s platností do června 2025.

„Ewerton ukázal v lize obrovskou kvalitu směrem dopředu. Jeho herní typologie nám během jarní části sezony trochu chyběla, proto věříme, ze bude pro Slavii posilou a uplatní svůj potenciál,” říká k přestupu sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Je pro mě velkým potěšením tu být. Jsem hrdý na to, že jsem v nejlepším klubu v České republice, že mám možnost za takový klub hrát. V minulé sezoně jsem měl skvělá čísla, ale to už je minulost. Jsem v novém týmu, se kterým chci být úspěšný a kterému chci pomoci. Doufám, že nás čeká společně skvělá sezona,“ komentovala finalizaci přestupu čerstvá posila sešívaných.

V prvním rozhovoru pro Slavia TV Ewerton rovněž přiblížil, co je cílem pro příští sezonu i co bylo jednou z hlavních motivací při přestupu. „Chceme být všichni úspěšní. To znamená vyhrát ligu, ale nejen tu, všechno, co jde. Velkou motivací je hrát evropské poháry. Poslední sezony jsem Slavii v pohárech sledoval, teď chci být u toho,“ má jasno.

Ewerton Paixão da Silva

Ofenzivní univerzál s fotbalem začínal na ulici v rodné Brazílii. Hrál ho takto do deseti let, krátce zkoušel i futsal, nakonec ale zvítězil fotbal. Z týmu Sao Bernardo se v létě 2016 přesunul na Slovensko, aby posílil Zlaté Moravce.

V lednu 2019 přestoupil do Mladé Boleslavi, v české nejvyšší soutěži debutoval 9. února 2019 doma proti Viktorii Plzeň. Místo v prvním týmu Středočechů ale trvale nezískal, nastupoval spíše za rezervu. Od jara 2020 do léta 2021 hostoval v Pardubicích, kde naplno ukázal svůj potenciál, v jarní části sezony nastoupil ve druhé lize do jedenácti utkání, vstřelil tři góly a přispěl tak k historickému postupu Pardubic do 1. ligy.

V ročníku 2020/21 odehrál v pardubickém dresu 28 zápasů, během kterých třikrát skóroval a pomohl nováčkovi nejvyšší soutěže k senzační sedmé příčce. Tím jeho štace na východě Čech skončila, Karel Jarolím s brazilským záložníkem počítal do přípravy a Ewerton mu důvěru splatil.

Během uplynulé sezony se stal klíčovým hráčem Mladé Boleslavi a jednou z hvězd FORTUNA:LIGY. Prožil skvělý start, během úvodních dvou kol posbíral v zápasech proti Plzni a Jablonci dvě asistence, 26. září 2021 do sítě Slovácka nastřílel tři branky a společně s Davidem Douděrou utvořil jednu z nejproduktivnějších křídelních dvojic v soutěži. 

V říjnu byl Ewerton vyhlášen nejlepším hráčem FORTUNA:LIGY, jeho sezonní gólový výčet se nakonec zastavil na jedenácti přesných zásazích, což z něj udělalo sedmého nejlepšího střelce nejvyšší české soutěže. Proti Liberci a Teplicím prožil dvougólová střetnutí, navrch přidal i šest asistencí a celkově byl pátým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Vůbec nejlepší byl pak ve statistice přihrávek do gólových šancí, kterých svým spoluhráčům rozdal čtyřicet, a driblinků ( 210). S týmem obsadil sedmou příčku a došel do čtvrtfinále MOL Cupu. V české nejvyšší soutěži odehrál Ewerton během čtyř sezon 66 utkání, připsal si 14 gólů a přidal 7 asistencí.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články