Byl to pro nás skvělý test | SK Slavia Praha
Více

Byl to pro nás skvělý test

Slávisté v zápase o Pohár Ferdinanda Daučíka těsně podlehli bratislavskému Slovanu. „Hráče jsme potřebovali dostat do tempa, reprezentanti se teprve dávají dohromady," říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Byl to pro nás skvělý test, Slovan má krásný stadion, byla hezká atmosféra. Hraje tu výborné mužstvo, všechno bylo dobré. Jednalo se o skvělý zápas, domácí hráli výborně, mají rychlostní typy hráčů. Podobná utkání nás čekají v lize i na evropské scéně,“ hodnotil atmosféru utkání o Pohár Ferdinanda Daučíka trenér Jindřich Trpišovský.

„Domácí se dostali rychle do vedení po takových našich, nechci říkat, chybách. První gól padl po skvělé akci Mory a možná faulu na našeho hráče. Slovan se každopádně dostal do vedení, v zápase celkově rozhodla produktivita. Šancí bylo hodně na obou stranách, domácí z nich ale dokázali dát tři góly, zatímco my jen dva. Myslím si ale, že výsledek není podstatný ani pro nás, ani pro Slovan, šlo spíše o to, že jsme mohli vzájemně poměřit síly. Domácí jsou na tom trochu jinak, sezonu začínají už za týden, a i přípravu začali jindy. Pro oba týmy se jednalo o výborný test,“ hodnotil sešívaný trenér průběh atraktivního zápasu.

Jediným střelcem Slavie se stal záložník Tomáš Souček, který síť za soupeřovými zády rozvlnil hned dvakrát. „To mě sice těší, potřebovali bychom ale, aby góly dával i někdo jiný. Za dva zápasy jsme vstřelili dva góly a oba dal Tomáš. Jsem rád, že si to přenesl, trochu mě ale trápí, že až příliš spoléháme na jeho produktivitu. Potřebovali bychom, aby si to ostatní hráči rozebrali i mezi sebou,“ má jasno trenér Slavie.

Slávisty na rozdíl od Slovanu čeká v týdnu ještě jeden přípravný zápas. „Máme ještě další program, vracíme se na soustředění, v úterý máme zápas s Austrií Vídeň. Čeká nás další test, je dobré, že se můžeme porovnat s jinými týmy. Věřím, že už za sebou máme čtrnáct dní těch nejhorších tréninků a budeme se nyní prezentovat přeci jen trochu odlehčeněji, jak v herním projevu, tak v dynamice. V zápase se Slovanem bylo samozřejmě vidět, že jsou na tom hráči soupeře s dynamikou trochu někde jinde, což nám na hřišti dělalo největší problém,“ přibližuje Jindřich Trpišovský.

Velké potíže dělalo tempo utkání zejména reprezentantům, kteří se kvůli posunuté dovolené připojili k týmu o něco později. „Reprezentanti se samozřejmě teprve dávají dohromady. Když si vezmete, že se k nám připojili v pondělí a hodně doháněli věci, které už tým absolvoval. Není to jednoduché ani při pohledu na počasí a cestování do Rakouska, neřkuli do Bratislavy. Tak běžecky a rychlostně vybavený soupeř, jako je Slovan, je pro ně teď hrozně složitý. Náš největší letní problém je právě to, abychom dokázali hráče vyladit. Každý začíná někdy jindy a samozřejmě ti, kteří ještě strávili týden s reprezentací, na tom jsou úplně nejhůře. My jsme je proti Slovanu potřebovali dostat do tempa a chtěli jsme je nechat na hřišti nejdéle, co to šlo. Na jejich pohybu samozřejmě bylo vidět, že je to pro ně teď hodně náročné,“ říká trenér Slavie.

Slavii před utkáním v Bratislavě opustil záložník Miroslav Stoch, který přestoupil do Řecka a trenéři Slavie se tak budou muset obejít bez jednoho z nejproduktivnějších hráčů týmu. „Kádr máme momentálně široký, je nás tuším dvacet tři, s Míšou Ngadeuem dvacet čtyři. Hráčů na ofenzivní pozice máme dost, takže nikoho hledat nebudeme. Spíše potřebujeme, aby si mezi sebou hráči rozdělili body a herní pozice, které Miňo měl,“ ví trenér Slavie.

„Na postu stopera netradičně proti Slovanu nastoupil záložník Alex Král. „V úterý nás čeká další zápas, takže jsme trochu reagovali na to, abychom zátěž rozložili. Druhá věc je, že Simon Deli se k nám připojil teprve v pátek, takže proti Slovanu nemohl hrát. Alex na stoperu původně nastupoval a myslím si, že zvládne oba posty. Chtěli jsme ho tam teď vidět, má dobrou rozehrávku a může se stát, že by tam mohl v nějaké situaci v sezoně naskočit," říká Jindřich Trpišovský a zároveň přibližuje, proč na opačné straně hřiště nastoupil na hrotu útoku Alexandru Baluta.

„Milan Škoda má nějaké zdravotní problémy, z preventivních důvodů nebyl k dispozici ani Stanislav Tecl. Júsuf bude hrát v úterý, a proto proti Slovanu nastoupil na hrotu Alex Baluta. Hrál na této pozici poslední derby proti Spartě, které odehrál velice dobře, a je to pro nás určitá varianta. V tréninku vypadá skvěle, přišel úplně jinak připravený než dvě předchozí období. Trénuje velice dobře a takovéto zápasy jsou pro něj motivací a odměnou za to, jak na tréninkovém kempu pracuje," uzavírá trenér Jindřich Trpišovský. 

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články