Byla to válka, ve které jsme dostali dva laciné góly | SK Slavia Praha
Více

Byla to válka, ve které jsme dostali dva laciné góly

Sešívaní ve 29. kole FORTUNA:LIGY podruhé v řadě remizovali, ze hřiště Baníku vezou bod za výsledek 2:2. ​„Podařilo se nám dát v podstatě vítězný gól a záhy jsme sami inkasovali,“ mrzí Jindřicha Trpišovského.

„Utkání hodnotím negativně, přišli jsme o dva body. V prvním poločase jsme podali špatný výkon a museli jsme tak výsledek honit v druhé půli. Podařilo se nám dát v podstatě vítězný gól a záhy jsme sami inkasovali. Dostali jsme dvě laciné branky z rohových kopů, takže hodnocení musí být samozřejmě negativní,“ říká po remíze s Baníkem trenér Jindřich Trpišovský.

Stav utkání byl dlouho vyrovnaný, až v nastavení poslal sešívané do vedení Lukáš Masopust. Už se tak zdálo, že sešívaní ukořistí cenné tři body, když z poslední akce zápasu domácí vyrovnali. „Z naší strany tam bylo více chyb. V momentě, kdy už měl být konec, tak jsme udělali faul na polovině hřiště a přišli jsme o míč a jednoho hráče. Poté jsme pozdě zareagovali na Fleišmana, který vyvážel balon, a následně jsme neuhlídali roh. Chyb bylo z naší strany hodně, na každé straně byl ale vyloučený hráč a na poslední roh šel ještě gólman. Panoval chaos a velké emoce, v takové chvíli je ale potřeba zachovat chladnou hlavu, ta situace se dala vyřešit. Roh Baníku pak byl skvělé koplý, spíš šlo ale o to zabránit té situaci, ze které to celé vzniklo,“ přibližuje trenér Slavie.

Sešívaní měli v utkání značnou územní převahu, příliš šancí si však přes úpornou obranu Baníku vytvořit nedokázali. „Byl to hrozný zápas, samé fauly a přerušení, polehávání, souboje. Kvůli atletické dráze na stadionu navíc dlouho trvá, než se míč vrátí do hry, takže utkání bylo rozkouskované, ne moc koukatelné a s minimem šancí na obou stranách. Baník dal dva góly z rohu, víc střel neměl. My si toho také moc nevytvořili, i kvůli tomu, že domácí bránili v pěti obráncích a vápno bylo hodně přehuštěné. Byly tam ale i situace, třeba po centru Lukáše Masopusta a zpětné přihrávce Lukáše Provoda, kdy jsme se měli ve vápně více prosadit. Celkově, hlavně první poločas, jsme předvedli náš nejhorší výkon po pauze,“ mrzí kouče sešívaných.

Náskok Slavie na čele ligové tabulky se i kvůli vítězství Plzně snížil o dva body. „Je šest kol do konce a my vedeme o šest bodů. Jde spíše o to, že jsme v minulém zápase podali skvělý výkon a nevyhráli, teď jsme dvakrát vedli a dvakrát dostali vyrovnávací gól po situacích, které se nám staly poprvé v sezoně. Jedná se o to, jakým způsobem jsme v posledních dvou zápasech ztratili čtyři body, když jsme obě utkání mohli vyhrát. Místo šesti bodů máme dva, což je samozřejmě málo,“ říká trenér Slavie.

Zápas v Ostravě byl od první minuty hodně vyhecovaný, rozhodčí rozdal hned jedenáct žlutých karet a navrch přidal i dvě červené. „Tady je to vždycky vyhecované, nevím z jakého důvodu, stalo se to vlastně potřetí za sebou. Na konci sezony je ale ten nejlepší nejlepší proto, že se vyrovná se všemi věcmi, které během roku přijdou. V minulosti se nám to u některých věcí povedlo, tentokrát jsme se s tím také prali, ale když se člověk podívá na statistiky, tak je jasné, že to byla více válka než fotbal,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Celé hodnocení zápasu trenérem Slavie najdete na našem YouTube kanále Slavia TV!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články