ČTĚTE: Informace pro fanoušky do Dortmundu | SK Slavia Praha
Více

ČTĚTE: Informace pro fanoušky do Dortmundu

Šestý zápas ve skupině F Ligy mistrů odehraje Slavia dnes v Dortmundu. V článku si přečtěte důležité informace k zápasu.

Závěrečný zápas skupinové fáze Ligy mistrů mezi Slavií a Dortmundem se bude hrát na stadionu Signal Iduna Park dnes. Co k zápasu potřebujete vědět?

Před výjezdem

Tento článek doporučujeme průběžně sledovat, neboť se v něm budou informace doplňovat i měnit. Vše zde maximálně přehledně popíšeme:

  • Vstupenky
  • Mládežnická Liga mistrů
  • Doprava
  • Pochod
  • Parkování
  • Vstup a pobyt v sektoru
  • Kontakt pro případ nouze
  • Vstupenky

    Pro nákup vstupenky tentokrát nebyl potřeba formulář pro výjezd. Předprodej probíhal online nejdříve formou voucherů pro členy Klubu Slavia, následně se online předprodej uvolnil pro permanentkáře a  vstupenky jsou beznadějně vyprodané.

    Pokud jste si zakoupili vstupenky mimo náš sektor, bude možné na tribunu jít i se šálou (neplatí pro tribunu domácích vlajkonošů). Bližší informace pro fanoušky mimo náš sektor ještě doplníme v následujících dnech.

    Vyzvednutí voucherů

    Vstupenky byly v předprodeji pouze online formou voucherů, které bylo třeba vyměnit nejpozději do pátku 6. prosince na pokladně Sinobo Stadium dle otevírací doby. V případě, že jste si vstupenku do pátku nevyzvedl, propadl vám voucher i s nárokem na vstupenku, kterou jsme poslali dalším čekajícím fanouškům.

    Mládežnická Liga mistrů

    Tým U19 odehraje poslední zápas základní skupiny UEFA Youth League proti Borussii Dortmund 10. prosince od 16:00 v prostorách mládežnické akademie Borussie, Adi-Preissler-Allee, 44309 Dortmund.

    Vstupenky na sezení či stání bude možné zakoupit na místě za 4 eura (státní i sezení za stejnou cenu). 

    Bližší informace k zápasu mládeže naleznete v článku  Informace k zápasu UEFA Youth League v Dortmundu.

    Doprava

    Pokud jedete autem, je třeba mít pro vjezd do města speciální zelenou plaketu. Vstup je povolen pouze vozidlům s minimálním podílem na znečištění ovzduší, která spadají pod emisní stupeň Euro 4 (diesel), resp. Euro 1 (benzin). Nedodržení pravidel se v Německu přísně trestá, a to pokutou 80 euro. Více informací  zde.

    Ohledně parkování naleznete informace níže.

    Městskou dopravu zajišťuje Stadtbahn; tento systém byl vybudován po zrušení tramvají, avšak podle jejich bývalých tras. Dnes je tedy pilířem městské dopravy S-bahn, autobusové linky a příměstská železnice.

    Nejblíže ke stadionu jezdí linky U45 a U46. Jízdenka na zápas a ze zápasu je již v ceně vstupenky na fotbal.

    Pochod

    Pochod je naplánován z náměstí Friedenplatz k zastávce metra Stadtgarten, odkud je v plánu přesun metrem na zastávku Westfalenhallen. Z této zastávky pak pochodem až na stadion. Přesnou mapu pochodu naleznete  zde

    Níže si přečtěte výzvu policie k českým fanouškům:

    Parkování

    Autobusy i auta lze zaparkovat v blízkosti stadionu na parkovišti označeném jako E3 (viz mapa níže označení P). Z parkoviště jděte ke stadionu na sever a pak na západ stejně, jako fanoušci, kteří půjdou pochodem. Mapu si můžete rozkliknout do nového okna  tady.

    Vstup a pobyt v sektoru

    Vstup do sektoru hostí pro naše fanoušky bude z ulice Strobelallee. Kotel se bude nacházet v dolní části tribuny v sektorech 55 a 56. Vstup na stadion bude probíhat nejprve kontrolou vstupenky, následně osobní prohlídkou místními stevardy a následně vstupem přes turnikety.

    Vlajky na plot jsou povolené s výjimkou vlajek s politickým motivem. Vlajky se šířkou větší než 10 metrů je třeba poslat na  slo@slavia.cz

    Mezi zakázané předměty, které nebude možné vnést na stadion, patří cokoliv s rasistickým, xenofobním a jiným diskriminačním podtextem, zbraně, spreje, skleněné nádoby, PET lahve, jídlo, pití, drogy, nábytek, zvířata, berle, veškeré druhy pyrotechniky, laserová ukazovátka, nástroje/přístroje vydávající nadměrný hluk (s výjimkou bubnů a megafonů), kukly, profesionální fotoaparáty a kamery.

    Do sektoru lze vnést tyče do délky 2 metrů a tloušťky 3 cm, které zároveň splňují požadavky UEFA, také jsou povolené batohy do maximálních rozměrů 30x21x15 cm.

    Po zápase

    V případě, že nedojde k situaci, kdy by určila policie jinak, budeme ze stadionu puštěni bez čekání po skončení zápasu.

    Dortmund

    Sedmé největší německé město se nachází v Severním Porýní-Vestfálsku na řece Emscher. Dortmund býval centrem těžkého průmyslu, nyní je naopak známé jako „zelená metropole Vestfálska“ – přes polovinu katastrálního území tvoří průplavy, dřeviny, zemědělské oblasti a zelené plochy s parky jako je Westfalenpark nebo Rombergpark. Město je proslaveno jednak fotbalem, ale také vánočními trhy, které jsou největší v Evropě.

    Turistické aktivity můžete vybírat zde.

    Přehled restaurací pak najdete tady.

    Signal Iduna Park

    Stadion, dříve také známý jako Westfalenstadion, je jeden z nejslavnějších fotbalových stadionů v Evropě. Stadion drží Bundesligový rekord v počtu občerstvovacích stanovišť – více než 3 500. Na stadionu se konala Mistrovství světa ve fotbale 1974 a 2006. Poslední rekonstrukce byla právě před mistrovstvím světa, kdy stadion získal svou nynější podobu. 

    Oficiální kapacita stadionu je 81 260, to však platí jen pro ligové zápasy, kdy je možné míst určité sektory na stání, proslulá "die Südtribüne" neboli jižní tribuna díky tomu pojme neuvěřitelných 25 000 diváků (to je víc, než celý náš stadion). Na Ligu mistrů a zápasy národního týmu je třeba mít místa pouze k sezení a tak se kapacita stadionu snižuje na 66 tisíc diváků. Stadion od 1. prosince 2005 nese místo Westfalenstadion název Signal Iduna Park.

    Zajímavost na závěr: německý národní tým zde neprohrál už víc jak 32 let.

    Kontaktní osoba pro případ nouze

    Fanouškům bude přímo v Dortmundu od pondělního rána k dispozici kontaktní osoba Slavie pro fanoušky Martin Benda na emailu slo@slavia.cz, twitterovém účtu a ve facebookové skupině Slavia výjezdy. Můžete se na něj obracet ohledně otázek spojených přímo se zápasem, pište na email, twitter nebo do facebookové skupiny. V případě ztráty vstupenky nebude možné vyřídit náhradní vstupenku.

    Pro všechny případy je fanouškům k dispozici  Honorární konzulát České republiky v Dortmundu (adresa: Sonnenenergieforum, Florianstrasse 2, 44139 Dortmund). K dispozici je pro všechny telefonní linka +49/2315330610 pro případ nouze jako je například ztráta cestovních dokladů, zranění nebo zadržení.

    Aktuálně

    Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

    18. 3. 2024
    Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

    Slavia hledá finančního manažera

    18. 3. 2024
    SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

    Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

    17. 3. 2024
    Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

    Další články