Čeká nás atraktivní skupina a zajímavé zápasy | SK Slavia Praha
Více

Čeká nás atraktivní skupina a zajímavé zápasy

Slavia v září vstoupí do premiérového ročníku Evropské konferenční ligy a los jí přisoudil soupeře z Nizozemska, Německa a Izraele.

„Myslím si, že pro nás i pro fanoušky je to zajímavá skupina. Čeká nás souboj s týmem z Bundesligy, z hlavního města, kde byl Petar, Feyenoordem, což je obrovský klub s překrásným stadionem, a s izraelským mistrem,“ nečeká nic lehkého trenér Jindřich Trpišovský.

Spokojený s losem je i záložník Ondřej Lingr. „Myslím, že to je zajímavý los, jsou to výborné kluby. Jsme spokojeni, i když nás nečeká nic jednoduchého. Pro fanoušky to budou zajímavé zápasy. Bude to dobrá konfrontace a věřím, že postoupíme. Nejtěžším soupeřem bude podle mého určitě Feyenoord, mají super stadion i super fanoušky,“ dodává.

Sešívané nečeká nic snadného. „Los se s námi nemazlil, dostali jsme asi to nejtěžší, co jsme mohli. Na druhou stranu je to atraktivní pro lidi i pro nás a věřím, že uhrajeme spoustu bodů. Musíme proměňovat šance, nedělat zbytečné chyby a věřím, že první místo urveme my,“ hlásí gólman sešívaných Ondřej Kolář.

„S losem můžeme být spokojení. Vzhledem k tomu, co bylo v osudí, máme velmi atraktivní skupinu. Dojde na porovnání s jednou z top pěti lig v podobě Unionu Berlín, narazíme na skvělého soupeře v podobě Feyenoordu a k tomu zajímavá destinace jako Izrael, kde už jsme několikrát byli,“ říká k losu Evropské konferenční ligy asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Slavii čekají soupeři z Nizozemska, Německa a Izraele. „Bude to skvělé porovnání sil, je to určitě zajímavá skupina i pro fanoušky a doufáme, že UEFA povolí jejich účast na venkovních utkáních. Jejich podpory si vážíme a těšíme se na ni. Myslím, že Berlín a Rotterdam jsou destinace, kam by mohli v hojném počtu dorazit a podpořit nás. Budeme hrát na krásných stadionech, určitě to budou těžké zápasy a my si to nejdeme užít, ale jdeme pracovat a chceme postoupit,“ zdůrazňuje Jaroslav Köstl.

„Soupeře ještě nemáme tolik načtené. Víme, že pro Union Berlín je to historický moment, jako nováček se hned dostali do evropských bojů. Feyenoord je zavedená evropské značka. V obou klubech máme, dá se říct, špiony. V Unionu byl Petar Musa, Mick van Buren je odchovancem Feyenoordu. Jeho dědeček tam snad vyhrál titul a nějakou evropskou trofej. Určitě se o tom pobavíme, Mick už nás trochu Feyenoordem straší. Nechceme samozřejmě podceňovat ani izraelskou Haifu. Ale jsme z prvního koše, takže to velí, že máme hrát o postup a budeme to chtít dokázat,“ má jasno Köstl.

„Když řekneme Maccabi Haifa, tak Přéma hrál u jejich věčného rivala Hapoelu Haifa, má tam spoustu kamarádů, takže určitě informace zjistí. Petar hrál v Unionu, takže věřím, že nám ty informace poskytne. No a Mick miluje holandský fotbal, takže ty informace bude mít taky. Věřím, že po téhle stránce budeme velmi dobře připravení,“ doplňuje ho Ondřej Kolář.

Haifu jsem dlouho neviděl. Union jsem viděl, jak hrál loni skvěle v Bundeslize v rozestavení 3-5-2. Rotterdam je skvělý tým, loni hráli dobré zápasy v Evropě. Tím, že přímo postupuje jeden tým, to bude nahoře určitě rvačka. Za mě je to skupina srovnatelná s tím, co jsme potkávali v Evropské lize. Při obou postupech bylo ohromně těžké se dostat na postupové místo. Těžko odhadovat favority, bude záleže i kdy a kde se s kým potkáme. Musíme nakoukat ty týmy, je to izraelský mistr, tým z Budesligy a Feyenoord Rotterdam. Myslím si, že je to hodně vyrovnaná skupina,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články